Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Leena Askeli jatkaa kris­til­lis­de­mo­kraat­tien pii­ri­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja­na – ­syys­ko­kouk­sel­ta kan­nan­ot­to myös Pohteen sääs­tö­suun­ni­tel­miin

Kempele
Leena Askeli jatkaa KD:n piirin johdossa.
Leena Askeli jatkaa KD:n piirin johdossa.
Kuva: Leena Askeli

Kempeleläinen Leena Askeli jatkaa Kristillisdemokraattien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirien piirihallituksen puheenjohtajana tulevanakin vuonna.. Näin päätettiin piirin syyskokouksessa viikonvaihteessa Oulaisissa. Varapuheenjohtajana jatkaa Matti Heikkinen Oulaisista. Piirihallitukseen valittiin myös kempeleläinen Kai Similä.

KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri kantoi kannanotossaan huolta hyvinvointialueiden rahoitusongelmista.

– Kun on vain niukkuutta jaettavaksi, pitää keskittyä olennaiseen ja selvittää, mikä on riittävän hyvä hoidon taso, jolla turvataan kaikkien hoitoon pääsy. On tehtävä päätöksiä siitä, mitkä ovat julkisen terveydenhuollon hoidon tarpeen arvioon sekä hoitoon pääsyn kriteerit ja missä asioissa potilaat voivat halutessaan hoidattaa itseään yksityissektorilla, kannanotossa tähdennetään.

Kannanotossa kiinnitettiin huomiota myös hoidon jatkuvuuden turvaamiseen, vakituisen henkilöstön työssä jaksamiseen sekä terveydenhoidon ja turvallisuuden alueelliseen kattavuuteen.

Syyskokous ei hyväksy Oulaskankaan ja Raahen sairaaloiden toimintojen alasajoa.