Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

La­keu­den alueen kun­nis­sa ei ole kir­jal­lis­ta al­ko­ho­li­oh­jeis­tus­ta – kunnan rahoja ei hassata juo­vu­tus­juo­miin

Lakeuden kunnissa ei ole erillistä ohjeistusta. Käytäntö kuitenkin on, että alkoholia tarjoillaan hyvin harvoin.

Rantalakeus

Runsas alkoholin käyttö aiheuttaa työikäisille muun muassa työstä poissaolopäiviä tai masennusperusteisia työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisiä, ilmenee Sosiaali- ja terveysministeriön Päihde- ja riippuvuusstrategia Yhteiset suuntaviivat vuoteen 2030 -julkaisusta.

Julkisuudessa on viime päivinä keskusteltu alkoholin käyttämisestä työaikana ja myös siitä, olisiko työnantajan annettava työntekijöille ohjeistusta alkoholin käytöstä esimerkiksi edustustilaisuuksissa.

Rantalakeus tiedusteli kuntien alkoholitarjoiluun liittyviä käytänteitä jonka myötä selvisi, että lakeuden alueen kunnissa ei ole kirjallista alkoholiohjeistusta. Vastauksissa perusteltiin, että ohjeille ei ole tarvetta. Pääsääntöisesti alkoholia tarjoillaan kunnissa vain erityisissä tilaisuuksissa.

– Limingassa järjestetyissä tapahtumissa ei ole tarjoiltu alkoholia, pois lukien henkilöstöjuhla, jossa on tarjottu muutama juomalippu työntekijöille. Luottamushenkilöiden seminaarimatkoilla järjestetyillä yhteisillä illallisilla on ollut mahdollisuus ottaa ruokajuomaksi olutta tai viiniä, Limingan hallintojohtaja Päivi Keltanen kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin