Tilaajille

Lähes mil­joo­na euroa ra­doil­ta rahaa ra­van­neen Elian Webin elä­ke­päi­vät hää­möt­tä­vät – "Olen joka päivä kii­tol­li­nen siitä, että olen saanut tehdä Eetun kanssa töitä"

– Toivotaan, että Eetu tekee paluun, mutta missään tapauksessa ei olla pettyneitä, vaikka ruuna olisi jo viimeisen kisansa juossut, valmentaja Katja Melko sanoo.

Elian Webillä on erityinen paikka valmentaja Katja Melkon sydämessä. Menestysohjastaja Jorma Kontio on ruunan luottokuski.
Elian Webillä on erityinen paikka valmentaja Katja Melkon sydämessä. Menestysohjastaja Jorma Kontio on ruunan luottokuski.
Kuva: Ylva Welén

Pitkään hiljaiseloa viettänyt pikakiitäjä Elian Web valmistautuu radoille paluuseen. Viimeksi huhtikuussa startannut yksi suomalaisen ravijalostuksen timanteista hioo kuntoaan Tukholmasta sata kilometriä länteen sijaitsevassa Julmyran valmennuskeskuksessa Katja Melkon johdolla. Kolmisen vuotta sitten Lumijoelta Ruotsiin muuttanut Melkko on valmentanut osittain pohjoispohjalaisomistuksessa kisaavaa Elian Webiä koko ruunan uran ajan.

Kausi 2021 on ollut 9-vuotiaalle Elian Webille vaikea. Takana on vain neljä kisaa, ja totosarakkeessa ovat nollat taulussa. Tammikuun lopun startissa Elian Web hiljensi voimakkaasti ja keskeytti. 9-vuotiaalla ruunalla epäiltiin jopa sydänvikaa, mutta mitään siihen viittaavaa ei perinpohjaisissa tutkimuksissa löydetty. Kevään kisoissa ”Eetu” oli varjo parhaastaan.