Kolumni

Korvaavatko Brežnev-kulmakarvat duck facen? – Tiina ideoi viimeisellä työviikollaan uusia muotivillityksiä

-

Sosiaalisen median kuvissa on valloillaan ilmiö, jossa huulet ovat himppusen töröllään, ja osa on laitattanut jopa botoxia huuliensa täytteiksi täydellisen lopputuloksen savuttamiseksi. Tyylisuuntaa on kutsuttu duck faceksi, eli ankan kasvoiksi.

Mahdollisesti iskevän laajemman maskipakon edessä pistää pohdituttamaan, miten tälle ankka-ilmiölle nyt käy, ja kärsivätkö huulipunavalmistajat kasvomaskien kulta-aikana negatiivisesta kassavirrasta?

Kukapa sitä maskin taakse huuliansa punaisi, sillä sehän töhriintyy ja jää piiloon.

Melkoinen pakon sanelema muotivirtaus tämänkin.

80-luvulla oli olkatoppaukset ja nyt kuonokopat.

Hassuttelevatkohan ihmiset tulevaisuudessa kankaisiin piirretyin hymynaamoin? Ajatella, jos suomalaisista tuleekin suojusten myötä hymyilevä kansa. Etäisyttä me osaamme pitää jo talvisella bussipysäkillä, mutta kauppajonossa turvaväliä tarvinee vielä harjoitella uudemman kerran.

Olen nähnyt kankaasta valmistettuja tuttuja kukkakuoseja ja yritysten mainosmaskeja. Elokuvien suurkuluttajalle Hannibal Lecterin ikoninen ristikkonaamio lienee sopiva valinta.

Mietityttää vain, että millaisen voimalauseen sitä omaan maskiin hankkii. Suomalaisuutta kuvastaisi toki hyvin lauseet ”laitetaanko sauna lämpiämään” tai ”sankohiivinnän Suomenmestari”.

Tupakoitsijoille löytynee omat maskit, joissa on venttiili valmiina savukkeelle, ja rumien joulupaitojen seuraksi tulevat tietysti joulukasvosuojamet. Rohkeimmat meistä ostavat sellaisen punaisella ledivalolla varustettuna.

Luulen myös kulmakarvojen nousevan arvoon arvaamattomaan suun ja nenän peittyessä.

Ovatko yhteenkasvaneet Brežnev -henkiset karvat tulevan syksyn kasvojen kruunu, ja pärjääkö keskusteluissa parhaiten se, joka osaa heilutella kulmiaan ilmeikkäämmin?

Rajuimmat tietysti voivat värjätä kulmansa sateenkaaren värein, ja 90-luvun koloisiksi nypityt karvakaaret tekevät varmasti uuden nousun muodin huipulle, kulmakoruja unohtamatta.

Työpäivän jälkeen mennäänkin peppujumpan sijaan kulmajumppaan, ja käsityötunnilla villasukkien sijaan neulotaan arktisiin oloihin sopivia maskeja.

Löysin myös askarteluohjeen sukasta kasvomaskiksi.


Kirjoittaisin itse mieluusti näistä asioista Rantalakeuden lukijoille, mutta kouluarjen alettua pakkaan reppuuni omenan ja lyijykynän, ja raahustan takaisin koulukampukselle. Käsienpesun kautta – tottakai.

Mikäli luulet, että olet liian pieni ihminen tekemään turvallisuutemme eteen hyviä asioita, niin pohdi, kuinka pieni on virushiukkanen ja kuinka suuria muutoksia se saikaan aikaan.

Turvallista syksyä juuri sinulle.