Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni
Tilaajille

Kan­san­edus­ta­ja Tytti Tup­pu­rai­nen esittää ikään­ty­nei­den edus­ta­jak­si van­hu­sa­sia­val­tuu­tet­tua: "Kuka on iäkkään ää­ni­tor­vi, jos tukea tar­vit­se­val­la it­sel­lään ei ole mah­dol­li­suuk­sia tai voi­ma­va­ro­ja valvoa etuaan?"

Jokainen meistä ikääntyy aikanaan. Ikävuosien karttuessa tarvitsemme usein uudenlaista arjen apua ja palveluita, jotta arkielo sujuisi vaivattomasti ja mutkattomasti. Tämä on luonnollista ja kuuluu elämään. Siksi hyvinvointivaltio Suomessa ikääntymiseen liittyvät erityispiirteet ja tarpeet on osattava nähdä, tunnistaa ja toteuttaa.

Toimivat ja turvalliset palvelut niin kotiin tuotuna kuin palveluasumisessa ovat hyvän arjen tae. Meidän on myös varmistettava, että esimerkiksi omaishoitajilla on voimavaroja ja tukea arvokkaassa työssään. Olemme pääministeri Marinin hallituksessa sitoutuneet siihen, että omaishoitoa kehitetään.

Parhaiten tuemme omaishoitajia varmistamalla, että vapaiden lisäksi kotiin tuotavilla palveluilla autetaan jaksamaan raskaassa, joskin kovin rakkaassa työssä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.