Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Kan­san­edus­ta­ja Tytti Tup­pu­rai­nen esittää ikään­ty­nei­den edus­ta­jak­si van­hu­sa­sia­val­tuu­tet­tua: "Kuka on iäkkään ää­ni­tor­vi, jos tukea tar­vit­se­val­la it­sel­lään ei ole mah­dol­li­suuk­sia tai voi­ma­va­ro­ja valvoa etuaan?"

Jokainen meistä ikääntyy aikanaan. Ikävuosien karttuessa tarvitsemme usein uudenlaista arjen apua ja palveluita, jotta arkielo sujuisi vaivattomasti ja mutkattomasti. Tämä on luonnollista ja kuuluu elämään. Siksi hyvinvointivaltio Suomessa ikääntymiseen liittyvät erityispiirteet ja tarpeet on osattava nähdä, tunnistaa ja toteuttaa.

Toimivat ja turvalliset palvelut niin kotiin tuotuna kuin palveluasumisessa ovat hyvän arjen tae. Meidän on myös varmistettava, että esimerkiksi omaishoitajilla on voimavaroja ja tukea arvokkaassa työssään. Olemme pääministeri Marinin hallituksessa sitoutuneet siihen, että omaishoitoa kehitetään.

Parhaiten tuemme omaishoitajia varmistamalla, että vapaiden lisäksi kotiin tuotavilla palveluilla autetaan jaksamaan raskaassa, joskin kovin rakkaassa työssä. On parannettava omaishoidon tukeen sisällytettävien kotihoidon palvelujen saatavuutta ja laatua.

Asiaan on hallituksessa jo tartuttu, ja vahvistammekin kotihoidon ja omaishoidon tuen riittävyyttä ja laatua osana meneillään olevaa iäkkäiden palvelujen kokonaisuuden kehittämistä ja lainsäädäntötyötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.