Mainos: Syksyn supertarjouksena Rantalakeus Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Ilo­tu­li­tus sal­lit­tua ve­net­sia­lai­sis­sa lauan­tai­na – Ra­ket­te­ja ei kui­ten­kaan saa ampua taa­ja­mis­sa eikä Ou­lun­sa­los­sa

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos on päättänyt sallia yksityisen ilotulituksen venetsialaisviikonlopun aikana aiempinakin vuosina.

Yksityinen ilotulitus ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta on sallittua lauantaina 26.8.2023 kello 18–24 vain taajama-alueiden ulkopuolella sekä vesistön välittömässä läheisyydessä.

Tämä ei kuitenkaan ole sallittua Oulunsalossa eikä viiden kilometrin säteellä Kuusamon lentokentästä. Myös taajama-alueilla ilmoitus sekä pelastusviranomaisen salliva päätös vaaditaan edelleen, jotta ilotulitteita saa käyttää.

Jos alueella on voimassa oleva metsäpalovaroitus, on ilotulitteiden käyttäminen kielletty.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kemikaaliturvallisuuslain (390/2005) 92 §:n mukaan pelastusviranomainen voi antaa ilotulitteiden käyttöä koskevia paikallisista olosuhteista johtuvia, pelastustoimen aluetta tai sen osaa koskevia yleisiä määräyksiä.

Muissa tapauksissa ilmoitusvelvollisuudesta on vapautus vain vuodenvaihteessa.

Perinteisen venetsialaisviikonlopun eli mökkikauden päättäjäisiä vietetään tulevana viikonloppuna. Pelastuslaitos on tehnyt päätöksen sallia yksityisen ilotulituksen juhlaviikonloppuna tiettynä ajankohtana aiempinakin vuosina.