Tilaajille

Hyvää vappua! Ky­syim­me Ma­ri­kal­ta, Tuo­mak­sel­ta, Jen­nil­tä ja Min­nal­ta työstä – Mitä työ heille mer­kit­see? Mikä työssä eniten pal­kit­see?

"Työni on minulle tärkeää ja muodostaa ison osan elämääni", toteaa terveydenhoitajana toimiva Marika Rontti.

Terveydenhoitaja Marika Rontti työskentelee Hailuodon terveysasemalla. Hän sanoo työn olevan iso osa elämää.
Terveydenhoitaja Marika Rontti työskentelee Hailuodon terveysasemalla. Hän sanoo työn olevan iso osa elämää.
Kuva: Heli Rintala

Marika Rontti

Oulunsalo

Terveydenhoitaja Hailuodon terveysasemalla

"Työni on minulle tärkeää ja muodostaa ison osan elämääni. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen terveydestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Aiemmin työskentelinkin personal trainerina. Olen työskennellyt myös ravintola-alan esimiestehtävissä, ja tästä kokemuksesta on ollut paljon hyötyä nykyisessä työssäni. Hailuodossa työkenttäni on laaja, ja työskentelen paljon yksin. Se vaatii taitoa johtaa itseään. Monipuolinen työhistoria on tässäkin työssä rikkaus. Entisenä kilpaurheilijana olen suorituskeskeinen. Kaipaan onnistumisen kokemuksia ja tunnetta siitä, että voin kehittyä työssäni. Tämä työ tarjoaa molemmat asiat. Olen ammatistani ylpeä.

Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja oppinut jo lapsena työn merkityksen. En pidä työtä ja työpaikkaa itsestään selvyytenä. Vakituisen työn saadakseni minun on pitänyt kouluttautua pitkään ja opiskeluajan olen rahoittanut käymällä samanaikaisesti töissä. En ajattele, että työskentelen terveydenhoitajana eläkeikään saakka. Haluan edelleen kehittää itseäni. Terveydenhoitoalan tutkimus- ja kehittämistehtävät kiinnostaisivat."