Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hai­luo­dos­sa mie­ti­tään uusien asuk­kai­den hou­kut­te­le­mis­ta äly­ta­lo­jen avulla – Talot ra­ken­net­tai­siin ryh­mä­ra­ken­ta­mi­se­na, ja asu­mi­nen olisi osuus­kun­ta­muo­tois­ta

Kuntaan halutaan 50 uutta asukasta.

Hailuoto

Suunnitelmat hankkia Hailuotoon 50 uutta asukasta etenevät. Kunta on tehnyt markkinakartoituksen, ja ainut mukaan ilmoittautunut toimija oli Arctic Smart Village Älykylä-palvelukonseptillaan.

Asukashankintapalvelu tulisi maksamaan Hailuodon kunnalle 4 800 euroa per uusi asukas eli yhteensä 240 000 euroa.

Kunta voisi palvelun avulla hankkia uusia asukkaita älytaloihin, jotka ovat moderneja, energiaomavaraisia ja tukevat kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisyyttä. Älytalot rakennettaisiin ryhmärakentamisena, ja asuminen olisi osuuskuntamuotoista. Asukkaiden ei tarvitsisi ottaa henkilökohtaista rakennuslainaa eikä asunnoilla olisi myyntiongelmia.

Kunta on jo kartoittanut mahdollisia älykylän sijaintipaikkoja Kirkonkylältä, Ojakylästä, Ulkokarvosta ja Santosesta. Sopimus olisi voitu tehdä kunnanhallituksen päätöksellä, mutta hallitus päätti viedä asian vielä valtuuston päätettäväksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Hailuodon kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin