Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Hai­luo­don Älykylä jäi odot­ta­maan otol­li­sem­paa aikaa – "Turha viedä ris­ti­rii­to­ja he­rät­tä­vää han­ket­ta väkisin eteen­päin", sanoo kun­nan­joh­ta­ja-Aki

Utajärven Älykylä-hanke keskeytettiin sopimuksettoman tilan vuoksi. Hailuodossakin sopimusta viilattiin useaan otteeseen, mutta se ei lopulta johtanut myönteiseen päätökseen.

Hailuoto

Utajärvelle suunniteltu GeoHouse Älykylä -hanke on keskeytetty kunnan kanssa käytävien sopimusneuvottelujen ajaksi. Näin päätti Arctic Smart Village Oy:n hallitus maanantaina. Hanketta jatketaan vasta sitten, kun yritys ja Utajärven kunta ovat kirjoittaneet palvelusopimuksen, jossa määritellään osapuolten vastuut ja velvollisuudet.

Myös Hailuotoon suunniteltiin Älykylän rakentamista, ja hanke eteni valmistelussa kunnanvaltuustoon saakka. Valtuusto kuitenkin päätti palauttaa asian takaisin kunnanhallitukselle, sillä kunnan ja Arctic Smart Villagen väliseen sopimukseen haluttiin tarkennuksia. Sopimukseen oli tehty jo aiemminkin lisäyksiä ja sanamuotojen viilauksia.

Tässä vaiheessa kunnanhallitus päätti kuitenkin luopua Älykylä-hankkeen viemisestä eteenpäin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.