Mainos: Syksyn supertarjouksena Rantalakeus Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Ensi viikon sää näyttää hyvin hel­tei­sel­tä – sa­de­kuu­ro­ja tulee mah­dol­li­ses­ti juuri ju­han­nus­aat­to­na tai -päi­vä­nä

Helteinen sää jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen kertoo, että 30 astetta on melko lähellä useana päivänä. Lämpimimpiä päiviä ovat todennäköisesti tiistai, keskiviikko ja torstai.

Sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä ainakin Koillismaalla jo aiemmin viikolla. Oulun seudulla kuurot tulevat todennäköisesti vasta torstaista eteenpäin.

Sadekuurot voivat vaikuttaa myös lämpötiloihin. Korhosen mukaan lämpötila saattaa laskea 20 asteesta sadekuuron myötä 15 asteeseen.

Vaikka moni viettäisi juhannuksen mielellään aurinkoisessa säässä, sateita myös kaivataan, sillä tällä hetkellä maasto on hyvin kuivaa.

Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa metsäpalovaroitus muuttuu ensi yönä Ilmatieteen laitoksen asteikolla keltaisesta oranssiin, eli vaaralliseksi.

Maakunnassa onkin ollut useita metsäpaloja viimeisen viikon aikana. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on kielletty, joten juhannuskokot jäävät todennäköisesti polttamatta.

– Vesisateen pitäisi olla jo torstai-iltana maassa, että metsäpalovaroitus muuttuisi perjantaille. Sateen pitäisi tulla myös laajalla alueella, jotta tilanne muuttuisi, Korhonen kertoo.

Helteet voivat siis viikonloppuna hellittää. Korhosen mukaan lämmin ilma väistyy viimeisenä kaistaleelta johon myös Pohjois-Pohjanmaa kuuluu.