Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ää­nes­te­tään lap­si­ys­tä­väl­lis­ten hy­vin­voin­ti­aluei­den puo­les­ta: "Lapset tulee vielä pa­rem­min huo­mioi­da krii­si­ti­lan­teis­sa sekä yh­teis­kun­nal­li­sis­sa häiriö- ja poik­keu­so­lois­sa"

Aluevaalit ja hyvinvointialueiden perustaminen osuvat ajankohtaan, jolloin lapset, nuoret ja perheet ovat eläneet koronan takia erityisen kuormittavia aikoja jo pitkään. Toimivia sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitaan kiireellisesti tasaamaan kasvaneita hyvinvointieroja ja kasaantunutta palveluvajetta.

Tarve esimerkiksi mielenterveyspalveluille on akuutti. Vanhempia on jäänyt työttömäksi ja perheiden toimeentulo on joutunut näistä syistä vaakalaudalle. Jaksaminen voi olla äärirajoilla esimerkiksi opiskelijoilla, yksinhuoltajilla, sairastavissa ja erityistarpeisten lasten perheissä, jotka ovat jääneet vaille tukea. Monet lapsista, nuorista ja lapsiperheistä ovat väsyneitä, neuvottomia ja näköalattomia.

Tarvitsemme siksi nyt Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnista ja oikeuksista huolehtivia päättäjiä varmistaaksemme, että parlamentaarisesti hyväksyttyä lapsistrategiaa toteutetaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.