Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan koko per­heel­lä – katso ai­ka­tau­lu täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Vietä päivä pihalla lintuja seu­ra­ten - Bird­Li­fen pi­ha­bon­gaus­päi­vää vie­te­tään sun­nun­tai­na

Sinitiainen.
Sinitiainen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

BirdLife Suomi järjestää ensi sunnuntaina kaikille linnuista kiinnostuneille tapahtuman, jossa tarkkaillaan lintuja kotipiirissä.

Bongaa päivä pihalla -tapahtuman tarkoituksena on viettää mukava lintupäivä ja löytää lintuja lähiluonnosta. Samalla lasketaan, kuinka monta lintulajia onnistuu näkemään tai kuulemaan omasta pihasta puolen vuorokauden aikana.

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa yksin, perheen tai vaikka naapureiden kanssa. Havainnointialue voi ulottua kotiovelta 100 metrin päähän, ja havainnoida saa milloin tahansa klo 5 ja 17 välillä. Koko tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää havainnointiin, vaan jokainen voi osallistua itselleen sopivimmalla tavalla – vaikka satunnaisella havainnoinnilla pihatöiden lomassa.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, eikä kyseessä ole kilpailu, vaikka harrastajat voivat leikkimielisesti kisailla keskenään lajimäärillä.

Havaitut lajit ilmoitetaan verkkolomakkeella viimeistään maanantaina. BirdLife Suomen verkkosivuilla voi seurata päivittyvää tulossivua.

Tapahtuman verkkosivu: www.birdlife.fi/bongaapaivapihalla
Lintukirjasta on apua pihabongauksessa.
Lintukirjasta on apua pihabongauksessa.
Kuva: Pekka Peura