Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Verk­ko­pank­ki­tun­nuk­sia ka­las­tel­laan vää­ren­ne­tyil­lä vies­teil­lä - Tra­fi­com muis­tut­taa: "Älä kir­jau­du mi­hin­kään teks­ti­vies­tit­se tulevan linkin kautta"

Traficom tiedottaa, että sen Kyberturvallisuuskeskus on saanut viime viikkoina ilmoituksia Suomi.fi-palvelun ja Osuuspankin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Suomi.fi-palvelun nimissä liikkuva sähköpostiviesti kehottaa lukemaan viestin välittömästi. Sähköpostissa väitetään, että turvallisuussyiden tai teknisen virheen takia viestin voi lukea vain kirjautumalla toisaalla olevaan palveluun. Joissakin viesteissä on ollut mukana myös Suomen leijona lisäämässä viestin uskottavuutta. Viesteissä oleva linkki johtaa väärennetylle kirjautumissivulle, ja sinne syötetyt pankkitunnukset päätyvät rikolliselle. Tunnusten avulla rikolliset pääsevät käsiksi uhrin verkkopankkiin.

– Huijausviestit tunnistaa helpoiten siitä, että viestissä olevan linkin takana pyydetään pankkitunnuksia tai kysellään luottokorttitietoja. Älä kirjaudu mihinkään tekstiviestitse tulevan linkin kautta, muistuttaa tiedotteessa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Juha Tretjakov.

Traficom muistuttaa, että palveluihin kannattaa kirjautua ainoastaan virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.