Susi hyökki naista ja koiraa kohden Rant­si­las­sa – poliisi määräsi sudet kar­koi­tet­ta­vik­si

Paljon öisiä jälkihavaintoja pihapiirissä liikkuneista susista, kaksi näköhavaintoa päiväsaikaan.

Siikalatva/Rantsila

Susi käyttäytyi aggressiivisesti rantsilalaisnaista kohtaan tiistaina 26. marraskuuta aamukymmeneltä. Nainen oli ulkoiluttamassa koiraa pellolla noin sadan metrin päässä pihastaan, kun yksinäinen susi hyökkäili näitä kohtaan. Susi oli kääntynyt pois, kun nainen oli melunnut ja huitonut.

Asiasta uutisoi Siikajokilaakso.

Poliisi määräsi Siikalatvan Kerälänkylällä kulkeneet sudet karkoitettavaksi tänään. Susia ryhtyvät karkoittamaan Siikajokilaakson riistanhoitoyhdistyksen suurriistan virka-avun toimijat.

Karkottamalla pyritään arkiinnuttamaan sudet niin, että ne karttaisivat liikkumista asutulla alueella.

Susien kanta-arvion mukaan alueella elää susilauma. Esimerkiksi Rantsilan Savalojalla oli useampana yönä tehty havaintoja susien jäljistä pihapiirin eläinsuojassa.

Poliisin tiedotteen mukaan Siikalatvan Kerälänkylällä on ollut marraskuun aikana havaintoja asutuksen lähellä liikkuneista susista. Suurimmaksi osaksi havainnot ovat jälkihavaintoja jolloin susi tai sudet ovat liikkuneet alueella yöaikaan. Kaksi näköhavaintoa on tehty pihapiirissä päiväsaikaan.

Siikajokilaakson mukaan Tassu-suurpetohavaintojärjestelmään on kirjattu viiden suden lauma Rantsilan Kärsämänkylän ja Nelostien välissä. Haapaveden ja Nivalan perukalla arvellaan olevan 11 suden ja Piippolassa seitsemän suden lauma.