Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Siivoa koirasi jä­tök­set!

Järjestyslain 4 luku 14 pykälä (Koirakuri), kohta 3 kuuluu näin: Koiran omistajan on pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

Poliiseilla on tärkeämpää tekemistä kuin nurkkiin paskojien sakottaminen, mutta voi kun edes yhden kerran saisi nähdä koiran omistajan ilmeen kun sontatortun leipominen maksaisi rahaa. Ehkä sitten menisi viesti perille, ei kai tyhmä ja välinpitämätön sentään niin tyhmä ja välinpitämätön ole etteikö omien rahojensa päälle ymmärtäisi.

Onko nämä koirien paskottajat liian tyhmiä häpeämään vai mistä se on kiinni etteivät siivoa ällöttäviä sotkujaan? Olen kysynyt tämän saman kysymyksen usein ja myös kasvotusten, mutta vielä en ole saanut vastausta.

Olen seissyt vieressä kun eräs fifi päkersi koulun pihalle. Koira pukkasi sontaa ja omistaja puhui paskaa samaan tahtiin, tulkuttamalla ettei koulun pihalle paskantaminen häiritse ketään. Voisin muotoilla tuon saman sievästi käyttämällä vaikka kakka -sanaa, mutta se on turhaa kaunistelua.

Paska mikä paska ja se häiritsee myös koiran omistajaa itseään, sen vuoksi koiran ei anneta tehdä tarpeitaan omalle pihalle.

En tiedä Tyrnävän pururadan tilannetta kun en siellä talvisin liiku, mutta lumettomana aikana se on paskaraitti. Koiran ulosteita on sekä laitamilla, että keskellä pururataa. Aivan käsittämätöntä hävytöntä käytöstä! Ihme kun eivät omistajat itse kyykkää lemmikkinsä vieressä sontimassa, en kyllä hämmästyisi kovinkaan paljon.

En inhoa koiria, enkä vastuullisia koirien omistajia. Inhoan koiran ulostetta ja vastuuttomia, hävyttömiä omistajia jotka pilaavat kaikkien maineen.

Minulla on itselläni aina ollut koiria. Tällä hetkellä vain yksi, mutta sitäkin isompi. Iso koira tuottaa isoja kasoja, mutta eivät ne niin isoja ole etteivät mahtuisi jätöspussiin tai niin painavia etten jaksaisi kantaa niitä kotiin roskikseen. Olen kantanut kotiini myös vieraiden koirien paskoja, kenkieni pohjissa ja koirani tassuissa. Jos tietäisin kenelle kyseiset ulosteet kuuluvat, palauttaisin ne hänelle oikein mielelläni.

Ei kai tässä voi muuta kuin toivoa, että jokainen joka taaksensa jättää, edestään löytäisi. Kengistään tai vaatteistaan.

Olisipa mukava saada vastinetta, eli joku koiranpaskalla sotkija voisi runoilla mustaa valkoiseksi otsikolla: ”Paska ei minua häiritse muualla kuin omalla pihallani”.

Miksi se omalla pihalla häiritsee, sehän maatuu suorastaan silmissä, tuoksuu alkuvoimaiselta ja on hyvää ravinnetta kukkasille, vai mitä? Väität jätöspussien olevan muovijätettä kun et tiedä niiden olevan maatuvaa kierrätysmuovia? Mitäs vielä? Ihan mitä tahansa paitsi sitä, että olet piittaamaton, hävytön eikä sinun olisi ikinä pitänyt koiraa hankkia kun et viitsi siitä huolehtia.

Heidi Arffman

Tyrnävä