Mainos

Säh­kö­pe­rä­moot­to­rien myynti edel­leen kas­vus­sa

Sähköperämoottori sopii erinomaisesti paitsi aktiivisille kalastajille, myös mökkiveneilijöille. Suosio näkyy myös verkkokaupan myyntitilastoissa.

-

Preeco.fi verkkokaupan perustajat ovat intohimoisia kalastajia. Kalareissuilla huomaa myös helposti alan kehityksen, ja muutos näkyy myös verkkokaupan myynneissä. Sähköperämoottorien ja kumiveneiden myynti kasvaa jatkuvasti, kertoo Preecon Henrik Viitala.

- Vuonna 2019 meillä myytiin sähköperämoottoreita ennätysmäärä, ja myynti on ollut tasaisessa kasvussa koko ajan.

Sähköperämoottori sopii myös kalastukseen

Kalastajat voivat saada huomattavaa etua kalastukseen sähköperämoottorilla. Akkukäyttöiset perämoottorit ovat todella hiljaisia, joten ajamisesta syntyvä ääni ei säikytä kaloja pois apajilta, eikä häiritse muitakaan vesistöjen lähellä viihtyviä eläinlajeja. Hiljaisen moottorin ansiosta veneilijöiden on myös helpompi nauttia ympärillä vaihtuvasta luonnosta.

Sähköperämoottori tarjoaa usein edullisemman tavan vesillä liikkumiseen. Noin 200 eurolla on mahdollista saada tehokas sähköperämoottori, joka liikuttaa niin puu- kuin kumivenettäkin vaivattomasti. Koska perämoottorin käytöstä ei synny polttoainekustannuksia, voidaan säästetty raha laskea sadoissa, tai jopa tuhansissa euroissa.

Myös vesistö kiittää sähköperämoottorin valinnasta. Sähköperämoottori ei jätä jälkeensä saastepilveä, eikä siitä valu oljyä tai polttoainetta vesistöön. Myös Viitalalla on teoriansa akkukäyttöisen perämoottorin suosiosta.

- Uskoisin että suosio johtuu osaksi myös sen helppoudesta. Säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa, kun polttoaineiden kanssa ei tarvitse kikkailla.

Perämoottorista saa enemmän irti kumiveneellä

Varsinkin uudemmissa sähköperämoottori malleissa työntövoimaa riittää reilusti myös perinteisen soutuveneen liikuttamiseen. Perämoottorista saa kuitenkin entistä enemmän irti kumiveneen avulla.

Kumiveneet ovat lähes poikkeuksetta kevyempiä kuin perinteiset soutuveneet, jonka ansiosta yhdellä sähköperämoottorin akun latauksella voidaan kulkea entistä pitempi matka.

Kumiveneen saa myös aina helposti mukaan esimerkiksi mökiltä, eikä hommaan tarvita erillistä traileria. Kumivene voidaan tyhjentää ja pakata hyvinkin pieneen tilaan, joten se mahtuu vaikka takaluukkuun muiden matkatavaroiden kanssa, tai mökin varastoon talvehtimaan.