Ro­va­nie­me­läi­nen Lotta viihtyy kak­kos­asun­nol­laan Hai­luo­dos­sa – ko­ro­na­ke­vät toi perheen saareen pi­dem­mäk­si aikaa

Hailuoto
Lotta ja Tuuve Viikari viihtyvät Perämeren rannalla Hailuodossa. Perheen kakkosasunnon ikkunasta avautuu kaunis merimaisema.
Lotta ja Tuuve Viikari viihtyvät Perämeren rannalla Hailuodossa. Perheen kakkosasunnon ikkunasta avautuu kaunis merimaisema.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Pöydällä on hilla poikineen. Lotta Viikari sulkee poimimansa herkun pakastepusseihin ja kiittelee Hailuodon luonnon runsautta. Helposti saavutettavista metsistä löytyvät monenlaisten marjojen lisäksi sienet. Maaliskuussa hän innostui kalastuksesta.

– Kävin katsomassa Ojakylänlahden pilkkihuumaa ja innostuin itsekin, vaikka olenkin kasvissyöjä. Jäiden lähdettyä jatkoin vapaakalastuksella, mutta veneen puuttuminen rajoittaa. Olen lasten kanssa käynyt virvelöimässä ja mato-ongella, Viikari kertoo.

Seitsemänvuotias Kuutti sai Pöllän laiturilta vastikään elämänsä seitsemännen ahvenen. Kala painoi komeat 700 grammaa.

– Minä katsoin kateellisena vieressä. Heittelin sen jälkeen pari tuntia, mutta ei tullut mitään, hän hymyilee.

Rovaniemeläinen Viikarin perhe on viettänyt Sumpussa sijaitsevalla kakkosasunnollaan valtaosan kuluneesta vuodesta. Kun koronarajoitukset iskivät maaliskuussa, äiti siirtyi etätöihin ja lapset etäkouluun. Hailuoto on säilynyt tukikohtana siitä saakka.

Lue lisää 29.7. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!