Ran­ta­la­keus-maas­tot juos­taan taas syys-lo­ka­kuus­sa: kil­pai­lut laa­je­ne­vat Tem­mek­sel­le, osa­kil­pai­lu­ja nyt yh­teen­sä seit­se­män

Rantalakeus. Kaiken ikäisille ja kuntoisille tarkoitetut Rantalakeus-maastot juostaan syys-lokakuussa jo neljännen kerran. Tänä vuonna osakilpailuja järjestetään kaikkiaan seitsemän, sillä myös Temmeksellä järjestetään oma kilpailu.

Rantalakeus-maastot ovat Rantalakeus-lehden koko perheen urheilutapahtuma, jonka käytännön järjestelyistä huolehtii Limingan Niittomiesten yleisurheilujaosto. Päätoimittaja Sauli Pahkasalo sanoo olevansa yhteistyöhön äärimmäisen tyytyväinen.

– Meille on tärkeää luoda alueemme ihmisille elämyksiä. Maastojuoksu on yksi niistä. Olen monet kerrat ollut jakamassa kisoissa palkintoja ja täytyy sanoa, että on melkoisen upeaa katsella etenkin pienimpien juoksijoiden riemua heidän saadessaan mitali kaulaansa, Pahkasalo toteaa.

Rantalakeus-maastoissa nuorimmat juoksijat palkitaan aina kaikki. Perinne jatkuu edelleen.

– Kaulassa roikkuva mitali on elinikäinen muisto. Muistan myös omasta lapsuudestani, kuinka hienoa oli saada suorituksesta pieni palkinto, Sauli Pahkasalo jatkaa.

Rantalakeus-maastojen markkinointi käynnistyy elokuussa, jolloin selviävät tarkemmat kilpailupaikat, sarjat ja juostavat matkat.

Alustavan suunnitelman mukaan ensimmäinen osakilpailu järjestetään Temmeksellä maanantaina 7. syyskuuta. Tyrnävän osakilpailu on torstaina 10.9., Lumijoen maanantaina 14.9., Oulunsalon torstaina 17.9., Kempeleen maanantaina 21.9. ja Limingan torstaina 24.9. Maastot päättää Hailuodon osakilpailu lauantaina 3. lokakuuta. Hailuotoa lukuun ottamatta kilpailut starttaavat kello 18, ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen. Hailuodossa kisa juostaan päivällä kello 13. Sielläkin ilmoittautumaan pääsee tuntia ennen.

Osa kilpailuista lähetetään suorana lähetyksenä Rantalakeuden verkkolehden kautta. Tuttuun tapaan kisoista tulee myös kuvagalleria verkkolehteen.

Tapahtumakokonaisuutta tukevat perinteiseen tapaan Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Tyrnävän kunnat.

Uusien tukijoiden joukossa on muun muassa kempeleläinen Tarraserif Oy.