Pu­na­nu­tut juok­se­vat ken­täl­le taas lauan­tai­na – en­sim­mäi­se­nä vas­tuk­se­na Josba Joen­suus­ta, mutta to­si­koi­tus on sun­nun­tai­na kotona Jy­väs­ky­lää vastaan

Liminka
Limingan Niittomiesten kausi käynnistyy vieraspelillä lauantaina.
Limingan Niittomiesten kausi käynnistyy vieraspelillä lauantaina.
Kuva: Tiina Wallin

Limingan Niittomiesten salibandyjoukkue aloittaa Divarin lauantaina Joensuussa Josbaa vastaan. Sunnuntaina joukkue pelaa ensimmäisen kotipelinsä 02-Jyväskylän kanssa Kempelehallilla kello 15.30 alkaen.

Joukkueen mediavastaava Matti Heikkinen toteaa Josban olevan hyvä kauden aloituksen tasonmittaus.

– Se meidän täytyy pystyä voittamaan. Viimeiseen kolmeen kauteen emme ole hävinneet Josballe yhtään peliä. Sen sijaan 02 on ollut haastavampi.

Jyväskyläläisjoukkue on hankkinut vahvistuksia ulkomailta ja liigakentiltä. Heikkinen arvoi kokoonpanon olevan sellainen, millä pystyy taistelemaan mestaruudesta.

– Paperilla lähdetään siihen peliin monen mielestä altavastaajana. Divari on kuitenkin osoittanut, että lopputulokseen vaikuttaa moni asia. Meillä joukkue on täynnä nuoria talentteja. Varmasti tulee tosi tiukka peli.

Koronarajoitteiden vuoksi Kempelehallille voidaan ottaa 300 katsojaa. Maskipakkoa ei katsojilla ole, mutta Heikkinen sitä suosittelee.

– Hyvä käsihygienia, seurueiden välillä turvavälit – sisätapahtumassa turvallisuudesta pitää myös katsojien pitää huolta.

Matti Heikkinen kertoo joukkueessa keskustellun, että nyt pelaajien pitäisi malttaa riskipaikkojen kiertämistä, jottei altistumisia syntyisi ja joukkue joutuisi karanteeniin.

– Pelihommat ovat tärkeä osa elämää mukana oleville. Kautta voidaan venyttää, mutta toki se tuo lisäkuluja.