Poh­jois-Suo­men ainoa paint­bal­lin si­sä­ra­ta avautuu Li­min­kaan vielä tämän kuun aikana – rata ra­ken­tui kahden yri­tyk­sen yh­teis­työ­nä

Yrittäjät toivovat lajiharrastajien innostuvan myös kilpailemaan.

Liminka
-
Kuva: Tiina Haapalainen

Syyskuun loppuun mennessä Limingassa avautuu sisärata paintballin harrastajille. Kyseessä on myös Pohjois-Suomen ainoa sisärata.

Suomen Paintball-liitosta kerrotaan, että sisäratoja ei ole ollut aikoihin lajin harrastajien käytössä. Kilpailuja varten sisätiloihin rakennetut pelipaikat ovat yleensä vain lyhytaikaisia ratkaisuja.

Limingankaan rata ei sovellu kilpakäyttöön. Se on yksi kolmesta kuluttajille ja harrastajille suunnatuista sisäpelipaikoista Suomessa.

Liminkaan rata on rakentunut kahden yrityksen yhteistyönä. Liminkalainen Lakeus Outdoors ja Oulu Action Park käynnistivät hankkeen valmistelun vuosi sitten.

– Paintball vaatii riittävästi tilaa. Etsimme pitkään sopivia tiloja Oulusta, mutta siellä hallit ja sopivat toimitilat olivat liian kalliita, Oulu Action Parin yrittäjä Oskari Merenheimo kertoo.

Lue lisää 23.9. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!

Paintball lajina

Paintballia harrastaa Suomessa arviolta noin 30 000 henkilöä.

Harrastajia yli 110 maassa yhteensä 15 miljoonaa.

Harrastus sopii kaikille.

Pelissä tavoitteena on päästä vastustajan kenttäpuoliskolle ja painaa siellä olevaa summerinappia.

Kilpailuissa toisiaan vastaan pelaa kaksi viiden hengen joukkuetta. Ottelun aikana pelataan useampi erä. Voittaja on eniten pisteitä kerännyt tai sovitun määrän erävoittoja kerännyt joukkue.

Pelaajat käyttävät suojavarusteita, kuten maskeja.

Lajia voi harrastaa metsässä, kaupunkityypisillä kentillä sisähallien ja nurmikenttien lisäksi.

Paintballia pelataan myös SM-liigassa ja ykkösidvarissa sekä yksittäisissä turnauksissa.

Lähde: www.spbl.org