Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen alue­val­tuus­to ko­koon­tui en­sim­mäi­se­nä Suo­mes­sa – Tapani Tölli Tyr­nä­väl­tä luotsaa odo­te­tus­ti alue­hal­li­tus­ta, johon kuu­lu­vat myös Liisa Kyl­mä­nen Li­min­gas­ta ja Maarit Ma­ti­nol­li Tyr­nä­väl­tä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallintosääntö hyväksyttiin äänestysten jälkeen. Psykiatripalveluiden eriytyminen perusterveydenhuollosta puhututti aluevaltuutettuja.

Rantalakeus

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui ensimmäisenä Suomen aluevaltuustoista tämän viikon tiistaina. Muutosjohtaja Ilkka Luoman mukaan Pohjois-Pohjanmaalla valmistelu on edennyt niin etupainotteisesti, että tämä oli mahdollista.

– Osa hyvinvointialueista ei ole uudistamassa palvelutuotantorakennettaan vielä vuoden 2022 aikana vaan vasta sitten, kun toiminnot siirtyvät uudelle toimintaelimelle. Me emme ole toimineet siten, vaan olemme valmistelleet organisaatiota, hallintosääntöä, henkilöstön siirtosopimuksia ja potilastietojärjestelmiä niin, että voimme kokoontua jo nyt. Seuraavien kuukausien aikana tehdään mittavia ja merkittäviä päätöksiä, jotta talousarvion valmistelu voitaisiin aloittaa kesällä, Luoma toteaa.

Luoma korostaa, että hyvinvointialuetta on valmisteltu puhtaasti väestön hyvinvointi ja heidän erilaiset palvelutarpeensa mielessä pitäen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.