Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la otetaan tam­mi­kuus­sa käyt­töön yh­tei­nen päi­vys­tys­avun pu­he­lin­nu­me­ro 116117

Pohjois-Pohjanmaalla uusi numero korvaa Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan nykyiset terveysneuvonnan numerot.
Pohjois-Pohjanmaalla uusi numero korvaa Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan nykyiset terveysneuvonnan numerot.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) alueella otetaan tammikuussa käyttöön yksi yhteinen päivystysavun puhelinnumero 116117. Tiedotteen mukaan yhteinen päivystysnumero on käytössä kaikille maakunnan asukkaille silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Uusi numero korvaa aiemmin käytössä olleet Oulun seudun yhteispäivystyksen ja Oulaskankaan sairaalan terveysneuvonnan numerot 4. tammikuuta alkaen. Palvelun sisällössä ei tapahdu muutoksia, vain neuvonnan puhelinnumero muuttuu.

– 116117 -palvelu kattaa jatkossa PPSHP:n toiminta-alueen. Neuvontapalvelu laajenee numerouudistuksen yhteydessä muun muassa Koillismaalle. Raahen sairaalan oma päivystysnumero ei poistu käytöstä, kertoo projektisuunnittelija Marja Ylilehto PPSHP:stä tiedotteessa.

Päivystysapu 116117 -palvelusta voi kysyä neuvoja äkillisiin, päivystyksellisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin puhelimitse tai tekstiviestillä. Kysymyksiin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta.

Palvelu toimii ympärivuorokautisesti, mutta asukkaiden toivotaan virka-aikaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaansa hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Palvelunumero on valtakunnallinen, mutta puhelu kohdentuu kunkin maakunnan asiantuntijoille.

– PPSHP:lle palvelun tuottaa ensi vuonna sama palveluntuottaja, joka on vastannut terveysneuvonnastamme aiemminkin, Ylilehto sanoo tiedotteessa.

Päivystysavun numero 116117 ei ole tarkoitettu hätätilanteisiin. Hätätilanteissa soitetaan aina hätänumeroon 112.