Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Pil­ke-päi­vä­ko­ti jatkaa Tou­hu­lan ti­lois­sa – ta­voit­tee­na on säi­lyt­tää asiak­kaat, hen­ki­lö­kun­ta ja tilat mah­dol­li­sim­man muut­tu­mat­to­mi­na

Tavoitteena on säilyttää asiakkaat, henkilökunta ja tilat mahdollisimman muuttumattomina.

Liminka. Limingan kunta on tehnyt varhaiskasvatussopimuksen Pilke-päiväkotien kanssa. Kotimainen Pilke avaa Liminkaan kaksi päiväkotia, jotka tulevat entisten Touhula Limingan ja JekkuVekaran tiloihin.

Toiminta Pilke Limingassa ja Pilke Jekussa alkaa maanantaina 3.8.2020.

Entiset Touhulan asiakkaat ovat hakeneet jo kiitettävästi paikkoja kunnan sähköisen asioinnin kautta. Pilkkeen toimijoiden tavoitteena onkin, että asiakkaat, henkilökunta ja tilat säilyvät mahdollisimman muuttumattomina.

– Hakemukseen on voinut jättää myös toiveen yksityisestä palveluntarjoajasta. Vanhemmat saavat tiedon varhaiskasvatuspaikasta todennäköisesti jo ensi viikon aikana, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Sari Supperi.

Sivistysjohtaja Päivi Mäen mukaan neuvottelut Pilke-päiväkotien kanssa käytiin hyvässä hengessä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä syntyneestä sopimuksesta. Pilke-päiväkodit panostavat laadukkaaseen varhaiskasvatukseen – heillä on myös laatusertifiointi (ISO 9001:2015). Pilkkeen pedagoginen henkilökunta ei käytä aikaa siivoamiseen tai pyykin pesemiseen vaan työaika on kokonaan omistettu lapsille - kasvamisen ja oppimisen tukemiseen.

Mäki on tyytyväinen myös Pilkkeen tarjoamiin painotusvaihtoehtoihin.

– Painotusten osalta haluamme kuulla vielä myös vanhempien toiveita.

Kunnan näkökulmasta palveluntarjoajan valinnassa on huomioitu laadun lisäksi myös edellytykset pitkäaikaiselle yhteistyölle. 20 vuoden kokemus ja 146 eri puolilla Suomea toimivaa päiväkotia vakuuttavat.

– Pilke-päiväkotien talous on vakaalla pohjalla, ja toiminta laajaa sekä laadukasta, arvioi Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala uutta toimijaa.

– Liminka on kasvavana, dynaamisena ja lapsirikkaana kuntana meille varsin sopiva yhteistyökumppani, kertoo puolestaan Pilke-päiväkotien strategiajohtaja Kai Seppälä.

Vaikka päiväkodin nimi, aukioloajat ja hoitomaksut pysyvät ennallaan, puhelinnumerot muuttuvat, Pilkkeeltä kerrotaan.

– Myös henkilökuntaan saattaa tulla muutoksia, mutta toivomme, että mahdollisimman moni perheille tuttu aikuinen jatkaa työtään Pilkkeellä, kertoo asiakkuusjohtaja Riikka Mattsson.

Päiväkotien toiminnasta on luvassa tarkempaa tietoa ennen uusien päiväkotien avaamista, suoraan asiakkaille:

– Lähetämme lisätietoa päiväkodin toiminnasta heinäkuun lopussa. Tiedotteesta selviävät uudet puhelinnumerot, ja kerromme myös, ketkä ovat päiväkodin aikuiset. Kun tulette päiväkotiin lomien jälkeen, saatte ohjeet myös Daisy-järjestelmän käyttöön, lupaa toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Pilke-päiväkoteihin siirtyy elokuussa noin 130 lasta. Yksityisen varhaiskasvatuksen osuus Limingassa on alle 30 prosenttia.

Pilke-päiväkotien lisäksi kunnassa toimii yksityisen Sirius-ketjun Jupiterpäiväkoti Tupoksessa. Kunnan omia päiväkotiyksiköitä on kuusi.