Peliin kat­so­jia eri­tyis­jär­jes­te­lyil­lä

Pesäpallossa odotetaan vielä valtion tarkempia ohjeistuksia siitä miten kesän pelit voidaan järjestää.

Kempele

Pesäpallossa, kuten muussakin seuraurheilussa eletään epävarmoja aikoja.

Koronarajoituksia on lievennetty, mutta lajiliitto ja seurat odottavat vielä tarkkoja ohjenuoria, kuinka harjoittelutoiminta ja pelaaminen järjestetään.

Kempeleen Kirin pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha-Matti Ranta kertoo saaneensa paljon kyselyjä koskien pesäpallokauden avaamista. Hän haluaa korostaa toimivansa tilanteessa yleisten ohjeiden ja säännösten mukaan.

– Valtion- ja terveydenhuollon johdolta tulevat raamit sille, miten homma lähtee toimimaan. Pesäpalloliitto toimii tarkasti niiden antamien ohjeistusten mukaan. Tällä hetkellä olemme siinä tiedossa, että pesäpallotoiminta käynnistyy samaan aikaan kun koulut alkavat.

Ranta kertoo myös kilpailutoiminnan lähtevän käynnistymään kesäkuussa porrastetusti, mutta odottavansa pesäpalloliitolta vielä siihenkin ohjeistuksia.

– Erityisjärjestelyistä, kuten katsomoihin kulkemisesta ja niihin sijoittumisesta, tilojen puhtaudesta ja käsihygienian huolehtimisesta koskevista asioista toivotaan saavan lähiaikoina tarkempaa tietoa. Näiden erityisjärjestelyjen avulla voi kesällä katsomossa olla paikalla yli 50, mutta alle 500 ihmistä, iloitsee puheenjohtaja.

Lue lisää 13.5. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!