Pal­lol­le an­net­tiin kyytiä Vi­hi­luo­dos­sa – viik­ko­ki­so­jen suosio kas­va­nut vuosi vuo­del­ta

Vihiluodossa tahkottiin Oulunsalon Vasaman lentopallojaoston järjestämiä viikkokisoja.

Kempele, Oulunsalo
Vihiluodossa annettiin pallolle kyytiä sateesta huolimatta. Jussi Sangi passaa ja Topias Kurikka niittaa.
Vihiluodossa annettiin pallolle kyytiä sateesta huolimatta. Jussi Sangi passaa ja Topias Kurikka niittaa.
Kuva: Antti Korkala

Taivas on ollut kohtalaisen hyvin ummessa jo pidemmän aikaa, mutta varttia ennen Vihiluodon viikkokisojen alkua yläilmat repeävät. Sade kastelee hiekat, nurmet ja aika lailla kaiken mahdollisen. Beach volley -kenttien reunoilla ei näy ainoatakaan junioria. Mahdetaankohan tänään pelata ollenkaan?

Huoli on turha. Mitä lähemmäs kello käy viittä, sitä enemmän nuoria palloilijoita ilmestyy uhmaamaan märkää luonnonilmiötä.

Vihiluodon pelikentillä syöttöjä, passeja ja palloralleja nähdään kaikkiaan kolmessa sarjassa pelikokemuksen mukaan. Numeerisiin arvoihin jaoteltuna luokat sijoittuvat kymmenen, neljäntoista ja kuudentoista ikävuoden tietämille.

Viikkokisoja järjestetään nyt viidettä vuotta. Ensimmäisellä kerralla sarja oli vain isoimmille junnuille, tästä eteenpäin myös pienimmille. Tälle kesälle järjestettiin vielä välimallinkin sarja.

– Joka vuosi on tullut enemmän ja enemmän osallistujia. Biitsin suosio on kasvanut, niin valtakunnallisesti kuin täällä pohjoisessakin. Oulussahan on tätä varten halli, lajia pystyy pelaamaan talvellakin, Vasaman lentopallojaoston valmennus- ja koulutusvastaava Kari Vanhatupa kertoo.

Kesäkuun aikana Vihiluodossa on urakoitu jo kertaalleen aiemmin ja pelejä jatketaan aina elokuun alkupuolelle asti.

– Kahdeksan tai yhdeksän kertaa pelataan. Viimeinen kerta ei vielä ole aivan varma. Se riippuu siitä, miten pitkälle keleja riittää, Vanhatupa täsmentää.

Lue lisää 1.7. Rantalakeudesta tai diginä!