Pääs­tään­kö tänä syksynä naut­ti­maan Pe­ru­na­mark­ki­noi­den tun­nel­mas­ta? – Jär­jes­tä­jät tekevät pää­tök­sen tänään

Lumijoki-päivät on peruttu elokuun alkupuolelta, mutta Ahvenmarkkinat järjestetään. Kempeleen HKK siirtyy ensi vuoteen.

Lumijoki Kempele Tyrnävä

Loppukesän ja syksyn tapahtumien toteutuminen on lakeudella vielä kysymysmerkki. Esimerkiksi osallistujamäärältään alueen suurimman tapahtuman, Perunamarkkinoiden, osalta päätös tehdään tänään perjantaina. Markkinapäällikkö Veli-Matti Hietikko tosin miettii tilanteen näyttävän pahalta.

– Markkina-alueella on vaikea saada turvavälit pysymään. Siinä mielessä tämän hetken ohjeistukset näyttävät hankalilta, Hietikko toteaa.

Aluehallintovirasto linjaa tällä hetkellä, että elokuulle sallitaan yli 500 ihmisen tapahtumat, mutta järjestäjän tulee huolehtia varotoimenpiteistä, kuten turvaväleistä ja hygieniasta, THL:n ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää 29.7. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!

Näin voit järjestää elokuussa tapahtumia

Alle 500 hengen tilaisuudet on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. 500 ihmisen ylittävät tilaisuudet voi järjestää, jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeisiin kuuluu muun muassa hygieniasta huolehtimaan ja 1– metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä. Yli 500 hengen tapahtumissa yleisö pitää jakaa erillisiin yleisölle tarkoitettuihin alueisiin. Erillisalueille voi olla tarpeen järjestää omat tai käyttöporrastetut kulkureitit.

Aluehallintovirastojen 1.7. antamat määräykset ovat voimassa 1.–31.8.2020.