Ou­lun­sa­los­sa mo­po­ral­lin me­lu­hait­ta saa ai­kuis­ten pinnan ki­ris­ty­mään – "Nuor­ten va­paa-ajan viet­to­ta­vat poik­keuk­sel­li­sen rai­lak­kaat"

Oulunsalossa päristely kärjistyi touko–kesäkuussa.

Oulunsalo

Nuorison liikennekäyttäytyminen on saanut kulmat kurttuun Oulunsalossa. Huristelua on ruodittu sosiaalisessa mediassa ja Oulun kaupungin nuorisotyöntekijät ovat lähettäneet asiasta laatimaansa vetoomusta eri medioille.

– Tänä kesänä nuorten vapaa-ajan viettotavat ovat olleet poikkeuksellisen railakkaat erityisesti Oulunsalon alueella, kirjoituksessa mainitaan.

Vetoomus on luettavissa kokonaisuudessaan myös tämän lehden Lukijalta-palstalla.

Turvallinen Oulu -hankkeen kohdennetun nuorisotyön ohjaaja Hillevi Bruhn kertoo päristelyn lisääntyneen säiden lämmettyä.

– Se kärjistyi touko–kesäkuussa. Nyt viime aikoina on ollut rauhallisempaa, Bruhn sanoo.

– Mopoilu on aiheuttanut paljon meluhaittaa. Joidenkin aikuisten ja nuorten välit ovat kärjistyneet tämän mopoilun vuoksi, kun mennään lujaa ja isolla joukolla. On pyydetty, että nuorisotyöntekijät olisivat enemmän paikalla. Olemme sopineet nuorisopalveluiden tiimin kanssa, että lisäämme viikoittaista läsnäoloamme.

Bruhn ei usko, että päristelijöiden joukko olisi erityisen laaja. Suurin osa nuorista on kuitenkin asiallisia. Turvallinen Oulu -hankkeen Kaasi-tiimiläisenä Oulunsaloon jalkautuva Bruhn kohtaa kentällä 12–18-vuotiaita nuoria.

Lue lisää 8.7. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!