Oulun po­lii­si­lai­tok­sen asia­kas­pal­ve­lui­ta ja au­ki­olo­ai­ko­ja ra­joi­te­taan uu­des­taan kiih­ty­vän ko­ro­na­ti­lan­teen vuoksi –uudet au­ki­olo­ajat voi­mas­sa mar­ras­kuun loppuun

Poliisi suosittelee nyt asioimaan verkossa.

Oulun poliisilaitoksen asiakaspalveluita ja aukioloaikoja rajoitetaan kiihtyvän koronatilanteen vuoksi. Rajoitetut aukioloajat ovat voimassa marraskuun 2020 loppuun asti.

Poliisi suosittelee asioimista verkossa.

– Voit hakea passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa myös sähköisen rikosilmoituksen. Moni asia hoituu ilman poliisiasemalla käyntiä, Oulun poliisilaitoksen tiedotteessa todetaan.

Mikäli asia vaatii henkilökohtaista poliisiasemalla käyntiä, tulee noudattaa käsihygieniasta annettuja ohjeita. Paikan päälle ei saa tulla flunssaisena tai jos on saapunut hiljattain ulkomailta.


Lupapalvelut

Varaa aika lupa-asiointiin: asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe

Oulun keskustan poliisiasemalla palvellaan ilman ajanvarausta vain erityisen kiireellisissä ja välttämättömissä lupa-asioissa ma, ti ja to 8 - 15.45 sekä ke ja pe 9 - 15.45.

Kiireellisiä lupa-asioita voivat olla:

matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja

ammatin tai toimeentulon kannalta välttämätön lupa (esim. turva-alan lupa)

ajo-oikeusasiat

ajo-oikeuden palautukset ajokiellon päätyttyä

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat asioida ilman ajanvarausta perjantaina klo 8 - 9.

Poliisiasemalle saapuessasi ilmoittaudu infossa.

Haapajärven, Haapaveden, Kajaanin, Kuhmon, Kuusamon, Muhoksen, Pudasjärven, Taivalkosken, Raahen, Suomussalmen ja Ylivieskan poliisiasemilla lupapalveluja tarjotaan vain ajanvarauksella: https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe

Valmiit asiakirjat voidaan noutaa Oulun keskustan poliisiasemalta ilman ajanvarausta. Muilla asemilla vain ajanvarauksella. Riskiryhmiin kuuluvat voivat valtuuttaa toisen henkilön noutamaan asiakirjan puolestaan. Valtuutetulle tulee antaa yksilöity valtakirja asiointia varten.


Poliisipäivystykset

Oulun keskustan poliisiaseman poliisipäivystys on avoinna päivittäin normaaliin tapaan, mutta asiakkaiden sisäänpääsyä rajoitetaan. Infossa selvitetään asiakkaan todellinen tarve päästä asioimaan henkilökohtaisesti palvelupäivystykseen.

Tarvittaessa asiakas:

ohjataan asioimaan sähköisesti, mikäli se on mahdollista

pyydetään palaamaan myöhemmin asiaan, jos asia ei ole akuutti

ohjataan palvelupäivystykseen, jossa palvellaan