On se komea! Li­min­ka­lai­nen Hannu pii­lot­te­li Al­faan­sa vuosia, kunnes päätti kun­nos­taa sen en­ti­seen lois­toon­sa

Liminkalaisen Hannu Nuutisen vuoden 1965 Alfa Romeo on Suomessa ainoa laatuaan.

Liminka
Giulia GT:n keula on kaunis. Alun perin auton hankki oululainen hammaslääkäri. Vastaavia, saman ikäisiä ja Suomessa ensirekisteröityjä autoja ei ole maassamme muita. Maailmaltakaan näitä metallisia kaunottaria ei hirveästi löydy.
Giulia GT:n keula on kaunis. Alun perin auton hankki oululainen hammaslääkäri.
Giulia GT:n keula on kaunis. Alun perin auton hankki oululainen hammaslääkäri.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Auto kuin ärhäkkä karamelli.

Hannu Nuutinen istahtaa ratin taakse ja hymyilee. Kun mies painaa kaasua, herää 1,6-litrainen moottori nopeasti. Punaisen italiattaren pinnalla leikkivät auringonsäteet, ja vuoden 1965 Alfa Romeo Giulia Sprint GT:n muotoilu saa sydämen tykyttämään värin lailla.

Italiassa on osattu valmistaa muutakin kuin viiniä.

– Enemmän tätä pitäisi ulkoiluttaa. Yhdeksän vuoden aikana kilometrejä on tullut vain seitsemisensataa, Nuutinen naurahtaa.

Aloitetaan tarina vuodesta 1980. Tuolloin Hannu Nuutinen ajeli 650-kuutioisella Yamahallaan Oulun Autohuoltoon vaihtamaan alleen uutta moottoripyörää. Autoa hän ei ollut vielä omistanut, mutta kohtalo puuttui peliin. Hallin nurkassa liminkalainen huomasi ”sievän auton”.

Lue lisää 29.7. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!