Oki­na­wan Go­ju-ryu -tyylin karatea ope­te­taan Suo­mes­sa ai­noas­taan Tyr­nä­väl­lä – Ran­ta­la­keus kävi seu­raa­mas­sa har­joi­tuk­sia

Tyrnävä
-
Kuva: Tiina Haapalainen

Kummallinen kohina kuuluu Kirkkomännikön koulun salissa ovelle asti. Sisälle astuja näkee joukon valkoisin asuihin pukeutuneita miehiä ja naisia, jotka ojentelevat käsiään ja puhkuvat ja puhisevat.

Erikoiselta näyttää, mutta meneillään on karateharrastajien hengitysharjoitus. Sen tarkoitus on puhdistaa keuhkot ennen katojen eli karaten liikesarjojen aloittamista.

– Harjoittamassamme tyylissä kyse on ennen kaikkea mielen ja taitojen opettelusta, toisten auttamisesta, eikä niinkään kilpailemisesta, karatekoja salilla opettavat irlantilainen Ciara Morrison ja tanskalainen Julie Dersch toteavat.

Desrsch on käynyt aikaisemminkin opettamassa harrastajia Tyrnävällä. Morrison on ensimmäistä kertaa paikkakunnalla opettajana viikonlopun kestävällä karateleirillä.

– Olen opettanut karatea eri puolilla maailmaa. On todella antoisaa nähdä oppilaiden silmien laajentuvan heidän oivaltaessaan uusia tapoja tehdä katoja, Ciara Morrison pohtii.

– Tässä voi antaa oppilaille jotakin, jota he voivat hyödyntää päivittäin tasosta riippumatta, Julie Dersch lisää.

Lue lisää 11.12. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!