Mainos

Nyrk­kei­ly­tree­ni kotona kas­vat­taa kuntoa mo­ni­puo­li­ses­ti

Nyrkkeily sopii koko perheelle, ja fyysisen kunnon kasvaessa stressikin laskee.

-

Fyysinen kunto ei ole pelkästään lihasmassaa. Jos haluat olla fyysisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa, syytä on harjoittaa myös kestävyyttä, nopeutta, ketteryyttä ja koordinaatiota.

Nyrkkeilijät omaavat esimerkillisesti kaikkia näitä ominaisuuksia. Nyrkkeilytreeni kotona onkin yksi parhaista tavoista harjoittaa kroppaa monipuolisesti vain parilla kuntoiluvälineellä. Parhaimmillaan tarvitaan vain nyrkkeilysäkki ja hyppynaru.

Kestävyyttä hyppynarulla

Hyppynaru on erittäin tehokas tapa kasvattaa kestävyyttä ja nopeutta. Jo 10 minuutin hyppynarutreeni vastaa noin 30 minuutin lenkkeilyä. Painavampi hyppynaru antaa haastetta myös käsille.

-

Hyppynarulla treenaaminen on myös monipuolista. Tasajalkahypyt kuuluvat vakiona treeniin. Kehitystä voi mitata näissä vaikka hyppynopeudella. Mitä kovempi tahti, sitä kovempi treeni.Tasajalkahyppyjä voi laajentaa tekemällä hypyt puolelta toiselle.

Kun hyppynaru alka tuntua tutulta, voidaan mukaan ottaa erilaisia hyppytyylejä. Kokeile esimerkiksi hyppyjä polven nostoilla. Hypi vuorojaloin, ja nosta aina toinen polvi korkealle. Tai kokeile vuorojaloin hyppimistä. Hyppää ensin kaksi kertaa vasemmalla ja sitten kaksi kertaa oikealla jalalla.

Hyppynarutreeni on mielekästä myös lapsille, ja liikunta tapahtuu lähes huomaamatta. Myös kovempikuntoisille hyppynarulla hyppiminen tuottaa varmasti hikikarpalot otsalle, ja kunto kasvaa kohisten.

Treeni nyrkkeilysäkin kanssa

Hyppynarulla hyppiminen ennen nyrkkeilysäkin pariin siirtymistä tuo myös oikeaoppista liikkumista treeniin. Liike on ketterää ja nopeaa, kun liikut päkiöillä ikään kuin pienin hypyin. Pidä jalat pienessä koukussa.

Tälläinen liike tuo myös mielekkyyttä treeniin. Kuvittele, että olet nyrkkeilykehässä ja nyrkkeilysäkki on oikea vastustaja. Liiku ja testaile vastustajaa pienin käden ojennuksin, äläkä vain paukuta täysiä pommeja.

Suurin voima lyöntiin tulee jaloista, joten ota koko keho käyttöön kun lyöt. Pidä lyönnissä myös rentous, jolloin lyönnistä tulee nopea ja napakka. Lihasten jännittäminen hidastaa liikettä.

Valitse nyrkkeilysäkki oikein

Aloittelijoille noin 20 kg nyrkkeilysäkki on hyvä valinta. Kevyempi nyrkkeilysäkki sopii hyvin myös lapsille. Jos iskuvoima on jo hyvässä kunnossa, kannattaa valita noin 30–40 kg nyrkkeilysäkki.

Kattoon kiinnitettävä nyrkkeilysäkki on varmasti yleisin malli niin kotona kuin saleillakin. Roikkuva nyrkkeilysäkki on hyvä kaikkeen nyrkkeilyyn ja koska se heiluu vapaasti, antaa se myös realistisemman vastustajan.

Jos kattoon kiinnittäminen ei ole mahdollista, hyvä vaihtoehto on vapaasti seisova nyrkkeilysäkki. Maassa seisova nyrkkeilysäkki on helppo laittaa lähes mihin tahansa. Ne ovat usein myös painavampia, joten soveltuvat paremmin myös potkuharjoituksiin.

Pienemmillä nyrkkeilysäkeillä, kuten päärynäpallolla, voidaan tehokkaasti treenata nopeutta. Ne ovat hyvä valinta myös aerobiseen treeniin.

Jo alle 100 eurolla saa laadukkaan nyrkkeilysäkin, jolla koko perhe saa kivan treenin, ja stressitasot laskuun.