Mainos

Mo­ni­puo­lis­ta treeniä is­tu­mal­la – Sou­tu­lai­te pistää koko kehosi töihin!

Olet joskus ehkä pohtinut kuntoilulaitteen hankkimista kotiisi. Moni vaihtoehto ei kuitenkaan tunnu olevan se sinun juttusi. Juoksumatto on tehokas, mutta juokseminen voi olla joidenkin nivelille rasittavaa. Kuntopyörä on myös tehokas, mutta jättää ylävartalon sekä kädet pitkälti treenaamatta. Crosstrainer taas on kehon monipuolisempi treenaaja, mutta polttaa vähemmän kaloreita kuin kuntopyörä eikä hiihtomaisen liikkeen takia vetoa kaikkiin käyttäjiin. Entäpä jos tutustuisit sittenkin soutulaitteeseen?

-

Usein ajatellaan, että istumista vaativa laite säästää alaraajoja treenaamiselta, mutta soutulaitteessa näin ei kuitenkaan ole. Soutulaite nimittäin treenaa tehokkaasti myös alaraajoja eli jalkoja ja pakaroita. Itse asiassa alaraajat saattavat tehdä parhaimmillaan jopa 75% työstä – yläkroppaa kuitenkaan unohtamatta! Soutulaite on hellä nivelille ja pitää huolen, että lihasten aktivoinnin lisäksi soutaja saa tehokasta hengästyttävää kuntoilua. Näin sekä lihas- että aerobinen kestävyys kasvaa jo ensimmäisestä harjoituskerrasta.

Soutulaitteissa on valmistajasta ja mallista riippuen joko magneettivastus tai ilmanvastus säätämässä soutamisen raskautta. Useimmat soutulaitteet ovat myös niin hiljaisia, että niillä voi kotona soutaa vaikka televisiota katsellessa. Soutulaite on erittäin miellyttävä laite käyttää ja yksinkertaisuutensa puolesta se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kuntoilijoille.

Matalan profiilin tehopakkaus

Istumisasennosta huolimatta soutulaite tekee hyvää alaselälle ja parantaa ryhtiä. Myös yläselkä ja hartiat saavat kunnon treeniä. Tämä on erittäin tervetullutta esimerkiksi istumatyötä tekeville, joiden selkä ja hartiat ovat usein jumissa.

Soutulaite on useisiin kuntoilulaitteisiin verrattuna huomattavasti matalampi sekä vähemmän huomiota herättävä. Markkinoilta löytyykin hyvin kompakteja ja laadukkaita soutulaitteita. Soutulaite on myös hyvin turvallinen kuntoilulaite. Sillä sattuu harvoin vahinkoja ja loukkaantumisia, sillä laite säästää niveliä ja sen päällä istutaan matalalla. Soutulaitteen kyydistä tippuminen on näin epätodennäköisempää, ja vaikka näin joskus kävisi, pudotus on onneksi hyvin pieni!

Yksi soutulaitteen merkittävimmistä hyödyistä moniin kuntoilulaitteisiin verrattuna on sen helppo säilytys. Soutulaite on helppo taittaa näppärään säilytysasentoon ja siirtää vaikka vaatehuoneeseen odottamaan seuraavia treenejä. Näin soutulaite sopii pienempäänkin kerrostaloasuntoon!

Tutustu sinäkin soutulaitteeseen ja tilaa omasi Kuntokaupasta!