Tilaajille

Mat­kai­lu- ja Ra­vin­to­la­pal­ve­lut MaRa ry: syys­kuu­hun men­nes­sä yli nel­jä­so­sa alan yri­tyk­sis­sä nurin tai kon­kurs­si­uhan alla – "K­rii­sin pit­kit­tyes­sä ja ro­kot­tei­den vii­väs­tyes­sä yri­tyk­sil­lä ei ole varoja jäl­jel­lä edes palk­ko­jen mak­suun"

Korona-aika kurittaa matkailu- ja ravintola-alaa lujasti. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n kyselyyn vastanneista matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä 24 prosenttia arvioi olevansa konkurssiuhan alla syyskuuhun mennessä ja 3 prosenttia lopettaneensa toimintansa.

Kokki Niko Valtokari pakkasi noutorukaa Rukan Camp Kitchen & Bar -ravintolassa helmikuussa. Tällä hetkellä ravintola kertoo verkkosivullaan myyvänsä ruokaa noudettuna (takeaway) ja myös tiistaina avatun verkkokaupan kautta. Kuvituskukva.
Kokki Niko Valtokari pakkasi noutorukaa Rukan Camp Kitchen & Bar -ravintolassa helmikuussa. Tällä hetkellä ravintola kertoo verkkosivullaan myyvänsä ruokaa noudettuna (takeaway) ja myös tiistaina avatun verkkokaupan kautta. Kuvituskukva.
Kuva: Mikko Halvari

MaRa:n mukaan on välttämätöntä, että valtio korvaa toimialan yrityksille, pienille ja isoille, kiinteät joustamattomat kulut täysimääräisesti.