Markon idea toimii ins­pi­raa­tio­na muil­le­kin – rak­kaus­luk­ko­ja alkanut il­mes­tyä Li­min­kaan

Marko Pernu tykkää yllättää Kati-vaimonsa romanttisilla eleillä. Liminganjoen ylittävän sillan kaiteessa killuva rakkauslukko symboloi pariskunnalle kestävää rakkautta.

Liminka
Sillankaiteeseen kiinnitetty rakkauslukko symboloi kestävää rakkautta. Lukon kiinnittämisen jälkeen avain heitetään sillan alla virtaavaan veteen.
Sillankaiteeseen kiinnitetty rakkauslukko symboloi kestävää rakkautta. Lukon kiinnittämisen jälkeen avain heitetään sillan alla virtaavaan veteen.
Kuva: Mirko Kovalainen

The best is yet to come. Kati Pernu seisoi sillalla ja luki Scorpions-yhtyeen tunnetuksi tekemän kappaleen nimeä jykevän riippulukon kyljestä. Elettiin kesää 2017.

Katin aviomies Marko Pernu oli pyytänyt vaimonsa kävelylenkille ja vaatinut, että nyt suunnattaisiin eri reitille kuin tavallisesti. Liminganjoen ylittävällä kevyen liikenteen väylällä Katille valkeni, mistä oli kyse. Marko pysähtyi sillalle ja kaivoi taskustaan rakkauslukon.

– Siinä luki Kati <3 Marko ja toisella puolella The best is yet to come. Se tuli ihan yllätyksenä, Kati muistelee nyt jo hiukan ruostunutta lukkoa hypistellen.

Marko kertoo idean syntyneen Scorpionsin musiikkivideosta, jossa rakkauslukko kiinnitetään kaiteeseen. Hän päätti hankkia vastaavanlaisen lukon ja yllättää näin vaimonsa. Lukon kiinnityspaikaksi valikoitui pariskunnan kotipaikan lähellä oleva silta. Kiinnittämisen jälkeen avain heitettiin Liminganjokeen – aivan kuten rakkauslukkoperinteeseen kuuluu.

Pernujen rakkauslukko oli Liminganjoen ylittävässä sillassa kiinni ensimmäisenä. Heidän lukkonsa jälkeen myös muut pariskunnat ovat keksineet kiinnittää lempensä merkin kulkureitin varrelle.

– Kivaltahan se tuntuu, että muutkin ovat innostuneet laittamaan lukkoja. Enemmänkin saisi tulla, Pernut toteavat.

Lue lisää 1.7. Rantalakeudesta tai diginä!