Mar­ja-Lee­na viihtyy kyl­mäs­sä vedessä – "Mitä useam­min käyn syk­syl­lä ui­mas­sa, sitä pa­rem­min siedän myös talven jäistä vettä"

Tekemisessä on rauha. Olemuksessa ei näy merkkiäkään kylmän vaikutuksesta.

Kempele
Avantouimaria syksyn viilentyvät vedet eivät pelota. Ihanteellisin ilma avantouintiin on Marja-Leena Hyrynkangas-Kaupin mukaan keväisin, kun on vielä pakkasta, aurinko paistaa, eikä tuule ollenkaan.
Avantouimaria syksyn viilentyvät vedet eivät pelota.
Avantouimaria syksyn viilentyvät vedet eivät pelota.
Kuva: Anni kälkäjä

Vesi valuu solkenaan harmaalta taivaalta ja syyskuun kolea tuuli ravistelee Kalliomonttua ympäröiviä koivuja. Tämä ei kuitenkaan kempeleläistä Marja-Leena Hyrynkangas-Kauppia haittaa, vaan hän astelee rauhassa rannan poikki laiturille.

Naisella on päällään uimapuku ja jaloissaan rantasandaalit. Käsivarrellaan hän roikuttaa pyyhettä ja pukukopin avainta. Voisi luulla, että hän on tullut viettämään rantapäivää, mutta auringon lämmittämä hiekkaranta on vain kaunis muisto menneestä kesästä.

Hyrynkangas-Kauppi asettelee pyyhkeen ja avaimen kaiteelle. Sandaalit jäävät laiturin reunalle, kun hän laskeutuu ilmeenkään värähtämättä hyiseen veteen. Vedessä hän kääntää kurssin kohti vastarantaa ja vetää sulavilla liikkeillä itseään sitä kohti. Takaisin laituria kohti suunnatessaan kasvoilla näkyy hymy.

Tekemisessä on rauha. Olemuksessa ei näy merkkiäkään kylmän vaikutuksesta. Miten suorituksesta on mahdollista selvitä ilman hytinää ja hampaiden kalinaa?

– Kylmään tottuu. Olen huomannut, että mitä useammin käyn syksyllä uimassa, sitä paremmin siedän myös talven jäistä vettä, pohtii avantouimari itseään kuivaten.

Lue aiheesta lisää 16.9. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!

Kalliomontulle!

Kalliomontun avantouintikausi on virallisesti käynnistynyt ja pukuhuoneet avattu.

Pukuhuoneiden avaimen saa maksamalla avantouinnin kausimaksun Zimmarin

palvelupisteellä.

Kausimaksu on 20 euroa ja avainta voi käyttää 1.9– 31.5 välisenä aikana.

Käyttäjät vastaavat pukuhuoneiden siisteydestä.