Li­min­ka­lais­läh­töi­ses­tä Kati Rau­tios­ta tuli unel­mien työn ark­ki­teh­ti – mutta mitä se tar­koit­taa?

– Työelämän murros näkyi selkeästi jo yritykseni perustamisen aikaan, mutta se on vielä alussa ja voimistumassa entisestään tulevaisuutta kohti, Brossa Oy:n Kati Rautio kertoo.
– Työelämän murros näkyi selkeästi jo yritykseni perustamisen aikaan, mutta se on vielä alussa ja voimistumassa entisestään tulevaisuutta kohti, Brossa Oy:n Kati Rautio kertoo.
Kuva: Niko Leppänen

LIMINKA, HELSINKI Unelmien työn arkkitehti. Kuulostaa hienolta – mutta kuulostaako se tutulta? Todennäköisesti ei, sillä se oli liminkalaislähtöisen Kati Raution mukaan ”työ, jota ei ollut vielä olemassa”. Nimike syntyi yhdessä vuonna 2015 perustetun Brossa Oy:n kanssa, joka sekin tarttui rohkeasti alaan, joka oli vielä vieras ja tuntematon.

– Brossalle ei meinannut perustamisen aikaan löytyä sopivaa toimialaluokkaa, Kati Rautio kertoo.

– Olemme uuden ajan job design -yritys. Teemme työelämän ja työpaikkojen kehittämistä uudella ja raikkaalla tavalla. Keskiössä ovat työntekijöiden ja työn tekemisen tarpeet. Käytännössä autamme työpaikkoja muotoilemaan esimiehille ja henkilöstölle laadukkaan arjen, jossa työ ja sen tekeminen on mielekästä, merkityksellistä ja sujuvaa.

Raution kipinä yrittämiseen syttyi opiskeluaikoina Jyväskylässä kauppakorkeakoulun puolella, ajattelutapa ja näkökulma yrityksensä toimialaan sen sijaan humanististen viestintätieteiden opintojen kautta. Ihmisten välistä viestintää ja vuorovaikutusta hän opiskeli pääaineenaan.

– Kauppakorkeasta muistan erityisesti yrittäjyyteen kannustavan ilmapiirin. En ole koskaan halunnut perustaa yritystä vain ollakseni yrittäjä tai myydäkseni jotain, vaan tehdäkseni asioita joilla on aidosti merkitystä ja suurempi vaikutus ihmisiin, yrityksiin ja yhteiskuntaan. Toisaalta myös jo yliopiston ensimmäisenä päivänä meille kerrottiin, että valmistumme ”tulevaisuuden työhön, jota ei ole vielä olemassa”!

Ennen yliopistoa Rautio kävi Oulussa lukion, ja lapsuutensa hän vietti Limingassa, josta yrittäjällä on monia hyviä muistoja.

– Se oli hyvä ja turvallinen paikka asua ja kasvaa. Elämä oli mutkatonta! Harrastimme paljon kaikenlaista, kuten urheilua ja salibandya, ja Limingan uusi liikuntahalli oli meille kuin toinen koti. Salibandy kulkikin sitten mukanani Jyväskylään kilpatasolle asti. Innostuin nuorena myös mäkihypystä; isäni hankki minulle käytetyt hyppysukset ja kuskasi harjoituksiin kymmenien kilometrien päähän. Hauskaa oli, kun luokan pojat halusivat lähteä katsomaan harjoituksia!

– Uskon, että lapsuudestani olen saanut rehtiyttä, työteliästä asennetta ja rohkeutta kokeilla ennakkoluulottomasti uutta. Olen kiitollinen Limingassa vietetystä ajasta. Edelleen Limingan seudulla asuu moni lapsuuden ystävä ja perhettä.

Uusimpana haasteena tietotyöläisiä vaivaa teknostressi.

Jo ennen omaa alan yritystään Rautio kertoo tehneensä kehitystöitä työpaikoilla sekä yrityksissä ja huomanneensa, kuinka positiivinen vaikutus uudenlaisella ja onnistuneella kehittämisellä oli työntekijöihin ja esimiehiin – periaatteessa kaikkeen, mitä työpaikkojen arjessa päivittäin tapahtui. Arjen tuli muuttua mielekkääksi, merkitykselliseksi ja sujuvaksi.

– Monet tuskastelivat tuolloin huonon työelämän, ”älyttömän” työn, johtamisen ja muutosten kanssa. Työelämä muuttui vauhdilla, Rautio sanoo ja toteaa Brossan vastaavan muutoksen tarpeisiin.

Arki työpaikoilla heijastelee Raution mukaan vielä silti monin osin vanhaa maailmaa. Työ itsessään saattaa tuntua sekavalta, kiire on jatkuvaa, ylityöt ja uupumus vaivaavat – esimiehetkin sammuttelevat usein vain tulipaloja eivätkä kykene tarttumaan ongelmiin, jotka niitä aiheuttavat. Saattaa syntyä vastakkainasettelua.

– Uusimpana haasteena tietotyöläisiä vaivaa teknostressi. Vaikka on hankittu uutta viestintäteknologiaa, työpaikalla yhteistyön haasteet, tietotulva, tiedonpuute ja työn keskeytykset jatkuvat.

– Pidämme esimerkiksi esimiesten ja henkilöstön kanssa valmennuksia ja työpajoja, sparraamme työpaikan kehittämistä ja toteutamme kehitysprojekteja työn,yhteistyön, viestinnän ja johtamisen kehittämiseen arjessa, uudistuksissa ja muutoksissa.

Nuoren yrityksensä kautta Rautio on päässyt työskentelemään useiden erilaisten toimialojen parissa, kuten vähittäiskaupan, finanssialan, pelialan ja huippu-urheilun saralla. Kokemukset ja tulokset ovat olleet rohkaisevia ja onnistuneita.

– Arjen kehittämisellä on ollut merkittävä vaikutus muun muassa tavoitteiden saavuttamiseen, asiakastyytyväisyyteen, muutosten onnistumiseen sekä työ- ja ilmapiiriongelmien poistumiseen. Yksi mieleenpainuvimmista palautteista oli, kun asiakas lauloi päätöspalaverissa kiitoslaulun tehdystä yhteistyöstä!

Niin, unelmien työn arkkitehti – mitä se käytännössä sitten tarkoittaa?

– Se syntyi kuvaamaan uuden ajan työelämäkehittäjän roolia. Se on ennen kaikkea ajattelutapa, joka yhdistää työn, työntekijän ja työn tekemisen tarpeet niin, että myös liiketoiminnan tarpeet tulevat huomioiduksi.

Ehkä kyse on myös unelmien työstä Kati Rautionkin kohdalla.

– Vaikka yrittäjän työ uudella alalla ei aina ole helppoa, koen olevani onnekas, että saan tehdä työtä, jota rakastan!

Kati Rautio

30 vuotta

syntynyt Limingassa, nykyinen kotipaikka Helsinki

viestintä-tieteiden maisteri

Brossa Oy:n perustaja