Li­min­ka­lai­nen Arttu tietää, että me­nes­ty­mi­nen vaatii pit­kä­jän­tei­syyt­tä: "Haluan vain ke­hit­tyä"

Arttu Savilaakso vaihtoi jalkapallon pikajuoksuun ja pituushyppyyn.

Liminka
Arttu Savilaakso kehuu Limingan Niittomiesten valmennusta laadukkaaksi. – Porukalla on hyvä yhteishenki. Kaikki kannustavat toisiaan.
Arttu Savilaakso kehuu Limingan Niittomiesten valmennusta laadukkaaksi. – Porukalla on hyvä yhteishenki. Kaikki kannustavat toisiaan.
Arttu Savilaakso kehuu Limingan Niittomiesten valmennusta laadukkaaksi. – Porukalla on hyvä yhteishenki. Kaikki kannustavat toisiaan.
Kuva: Mirko Kovalainen

Liminkalaisen Arttu Savilaakson, 15, kesäpäivät eivät täyty pelkästä lököttelystä. Syksyllä Kastellin lukiossa opintonsa aloittava nuorukainen käy kesätöissä leipomossa ja harrastaa lisäksi ahkerasti pikajuoksua ja pituushyppyä Limingan Niittomiesten riveissä.

Savilaakso siirtyi yleisurheilumaailmaan pari vuotta sitten jalkapalloharrastuksen parista. Uudet lajit ovat vieneet nuorukaista kilpailuihin ympäri Suomen. Tähän mennessä hänelle on kertynyt molemmista lajeista muutamia mitaleja.

Viime kesänä urheilijalupaus osallistui ensimmäisiin SM-kisoihinsa ja ylsi kolmiloikassa viidennelle sijalle. Kisoja edelsi loukkaantumisesta johtunut treenitauko, joten tavoitteet eivät olleet kisotulosten suhteen korkealla. Nyt kisakausi on jälleen kiivaimmillaan. Tänään keskiviikkona suuntana on Pudasjärvellä pidettävät Pohjantähti games -kisat. Sen jälkeen vuorossa ovat Oulun Seuracup ja Pedersöressä pidettävät SM-kisat.

Lue lisää 29.7. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!