Li­min­gan tai­de­kou­lun teat­te­ri­lin­ja käyn­nis­tyy – opet­ta­ji­na Juha Hurme, Pieta Kos­ken­nie­mi, Teemu Ves­te­ri­nen...

Veistolaan valmistuu parhaillaan harjoitus- ja esitystilat. Tavoitteena on, että opiskelijoilta valmistuisi esitys vähintään kerran kuussa.

Liminka
Aapo Salonen ja Hiski Toikkanen ovat armoitettuja teatteriharrastajia Jyväskylästä. He tulevat opiskelemaan Liminkaan ja vetävät myös lasten ja nuorten teatterikerhoja. Lue lisää Aaposta ja Hiskistä printtilehdestä tai diginä!
Aapo Salonen ja Hiski Toikkanen ovat armoitettuja teatteriharrastajia Jyväskylästä. He tulevat opiskelemaan Liminkaan ja vetävät myös lasten ja nuorten teatterikerhoja. Lue lisää Aaposta ja Hiskistä printtilehdestä tai diginä!
Kuva: Heli Rintala

Limingan taidekoulun teatterilinja aloittaa ensi syksynä. Linjaa on yritetty käynnistää kahdesti aiemmin, mutta vasta nyt se on lähtenyt lentoon.

Syksyllä teatteriopintonsa aloittaa 21 oppilasta, ja ikähaarukka vaihtelee 18 ja 70 vuoden välillä. Opiskelijat tulevat Liminkaan eri puolilta Suomea.

Mikko Jylhän kanssa teatterilinjan ryhmänohjaajana toimiva Tessa Astre on hankkeesta innoissaan. Hän on saanut rekrytoitua opettajiksi vaikuttavan joukon teatteri- ja ilmaisualan ammattilaisia: kirjailija ja ohjaaja Juha Hurmeen, Oulun kaupunginteatterin dramaturgi Jukka Heinäsen, Rovaniemen kaupunginteatterin ohjaaja Titi Honkasen, muusikko Dimi Salon, stand-up -koomikko Teemu Vesterisen, klovneriaa ja akrobatiaa opettavan Nina Ervastin, nukke- ja välineteatteri Akseli Klonkin Anu Enqvistin ja Janne Kuustien, ohjaaja Pieta Koskenniemen, kirjailija Essi Kummun ja niin edelleen.

Parhaillaan Veistolaan rakennetaan teatterilinjalle tiloja. Taloon tulee harjoitusnäyttämö, jota voidaan käyttää myös esityksiin. Tavoitteena onkin, että opiskelijoilta valmistuisi esitys vähintään kerran kuussa.

– Veistolan lisäksi esiintymisiä voisi olla esimerkiksi Lakeustalossa tai Abrahamin kulttuuripuistossa. Tarkoitus on myös käynnistää uudelleen Open stage -illat, Astre kertoo.

Astre on erittäin iloinen siitä, että kansanopiston johtokunta, esimiehet ja kollegat ovat antaneet vahvaa taustatukea ja riittävästi resursseja toiminnan käynnistämiseksi.

– On aina riski lähteä tyhjästä liikkeelle. Kymmenen vuoden haave on, että teatteri-ilmaisussakin olisi mahdollista suorittaa avoimen yliopiston kursseja.

Lue lisää 24.6. Rantalakeudesta tai diginä!