Lau­la­vas­ta väes­tään tun­ne­tun 100 vuotta vanhan rau­han­yh­dis­tyk­sen sa­ta­juh­lat siir­ty­vät ensi vuoteen

Tyrnävän Rauhanyhdistys juhlii 100 vuottaan maaliskuussa.

Tyrnävä
Tyrnävän Rauhanyhdistyksen vanha toimitalo. <p>Korona siirsi keväälle suunnitellut Tyrnävän Rauhanyhdistyksen 100-vuotisjuhlat eteenpäin. Nyt juhlat on tarkoitus järjestää ensi vuoden maaliskuussa, kertoo puheenjohtaja Jouni Tiirola.</p>
Tyrnävän Rauhanyhdistyksen vanha toimitalo.
Tyrnävän Rauhanyhdistyksen vanha toimitalo.

– Järjestämme täällä avoimia tilaisuuksia, joihin kaikki ovat sellaisenaan tervetulleita kuulemaan elävää Jumalan sanaa, toteaa Tyrnävän Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Tiirola avatessaan toimitalon ovea.

Koronan takia kokoontumiset toimitalolla loppuivat kevääksi ja kesäksi kokonaan, mutta syksyn alussa toiminta on pyörähtänyt taas pikkuhiljaa käyntiin. Puheenjohtaja kertoo tilaisuuksien järjestämisessä olevan tärkeää noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia. Turvavälit huomioidaan ja varmistetaan, että tilaisuuksissa olisi poikkeusoloissakin turvallista käydä. Sunnuntaiset seurat järjestetään porrastetusti niin, että Tyrnävän halki kulkevan tien itä- ja länsipuolella asuvat käyvät eri aikaan. Riskiryhmäläisille on järjestetty oma sisäänkäynti ja istumapaikat.

Toiminnan ydin onkin seuratoiminta, jonka jatkuminen korona-aikana siirtyi kuunneltavaksi nettiin.

– Toimitalo liitettiin viime vuonna valokuituverkkoon, joten pystyimme heti kokoontumisten loppuessa lähettää seurapuheet Internetissä. Tyrnävän historian ensimmäinen nettiseuralähetys kuultiin huhtikuun puolessa välissä, iloitsee puheenjohtaja uuden tekniikan suomista mahdollisuuksista.

Lue aiheesta lisää 16.9. Rantalakeudesta painettuna tai diginä!