La­keu­den kau­neim­mat potut on nyt va­lit­tu: Timon peruna on kaik­kein kaunein – Anun peruna leh­dis­tön ihan­ne­po­tuk­si

Rantalakeus etsi lakeuden kauneinta perunaa yhteistyössä Tyrnävän Yrittäjien kanssa.

Rantalakeus
<p>Tämän perunan Tyrnävän Yrittäjien hallitus valitsi lakeuden kauneimmaksi. </p> Anu Markuksen peruna-ankka sai lehdistön ihanneperuna-palkinnon.
Tämän perunan Tyrnävän Yrittäjien hallitus valitsi lakeuden kauneimmaksi.
Tämän perunan Tyrnävän Yrittäjien hallitus valitsi lakeuden kauneimmaksi.

Tyrnävän Yrittäjien hallitus on yhtä mieltä: tämän vuoden lakeuden kaunein peruna on Timo Oravaisen perunapellolta noussut pottu, joka tuo mieleen toisen ihmisen avun ja yhteenkuuluvuuden.

– Sitä olisi näinä hyvin erikoisina aikoina tarvittu enemmän. Yrittäjien slogan on läsnä yrittäjän arjessa, eli yrittäjäkään ei pärjää yksin. Yhdessä myös tästä selvitään eteenpäin, perunakilpailua Yrittäjäyhdistyksen puolesta järjestänyt Annukka Suotula-Ervasti toteaa.

Rantalakeus etsi yhteistyössä Tyrnävän Yrittäjien kanssa lakeuden kauneinta perunaa lukijoilta.

Toimitukseen lähetettiin kaikkiaan yhdeksän kilpailuehdokkaan kuva.

Kauneuden lisäksi peruna saattoi olla jollain tapaa erikoinen. Sydänperunoiden kuvia lähetettiin toimitukseen useita.

Rantalakeuden valitsema lehdistön ihanneperunan kruunu nostetaan puolestaan Anu Markuksen perunan otsalle. Peruna muistuttaa kovasti kylpyankkaa.

– Perunan ankkamaisuus sulatti toimituksen sydämet, päätoimittaja Sauli Pahkasalo naurahtaa.

– Tunnustus olisi voitu antaa monellekin kilpailuun lähetetylle perunalle, mutta tämä nousi erityisesti kilpailuehdokkaista lehdistön suosikiksi, hän jatkaa.

Palkinnoksi perunoiden omistajat saavat tyrnäväläisiä tuotteita: hunajaa, hiutaleita ja hampputuotteita sekä Rantalakeuden kangaskassin.

Yrittäjissäkin harmitellaan, että tämän vuoden Perunamarkkinat joudutaan jättämään välistä. Kaunein peruna -kilpailu on perinteisesti järjestetty markkinoiden yhteydessä.

– Nyt edetään tämän tilanteen mukaan ja toteutetaan pienempiä juttua ja tapahtumia. Pieniä mukavia asioita arkeen, kuten tämäkin kauneuskisa näin yhteistyössä Rantalakeuden kanssa. Kiitokset siitä, ja kiitos osallistujille!, Suotula-Ervasti sanoo.

Tyrnäväläisille yrittäjille hän kertoo kuuluvan pääsääntöisesti hyvää.

– Toki tilanne vaikuttaa vielä ja näkyy pitkään sekä moni on joutunut sopeuttamaan toimintaansa merkittävästikin. Mutta jotenkin puheissa korostuu se usko paremmasta ja paluu normaaliin arkeen, Annukka Suotula-Ervasti summaa.