Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kotiin, mö­kil­le, ve­nee­seen ja autoon ei sovi sa­man­lai­nen sam­mu­tin – Katso tästä vinkit sopivan sam­mut­ti­men va­lin­taan

Erilaisten palosammuttimien vaihtoehdot ja runsaus voivat hämmentää. Asiantuntija suosittelee kotiin nestesammutinta. Talvella kylmiin tiloihin, kuten mökille tai veneeseen, jauhesammutin on paras valinta. Suurin virhe on, jos sammutinta ei ole lainkaan, mutta viisasta sammuttimen valinnassa on kiinnittää huomiota myös sen kokoon ja sammutinaineeseen. Myös sammuttimen toimintakunto tulisi varmistaa säännöllisin tarkistuksin.

Alkusammutusvälineitä ovat esimerkiksi käsisammuttimet ja sammutuspeitteet.
Alkusammutusvälineitä ovat esimerkiksi käsisammuttimet ja sammutuspeitteet.
Kuva: Teija Soini

Sammuttimia löytyy monessa koossa, teholuokissa ja monella sammutinaineella. Myös sammuttimien nimitykset saattavat aiheuttaa epäselvyyttä.

– Pääsääntönä sammuttimen valinnassa on, että kotiin sopii parhaiten nestesammutin eli tutummin ”vaahtosammutin”. Siinä sammutinaineena toimii saippuavaahdon kaltainen seos. Sen sijaan esimerkiksi autoon, veneeseen tai mökille, joissa säilytettäessä lämpötila laskee joskus nollantuntumaan tai alle, jauhesammutin on paras valinta, koska se ei jäädy, opastaa asumisen turvallisuuden palveluiden projektijohtaja, paloinsinööri Antti Määttänen LähiTapiolasta vakuutusyhtiön tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin