Kirin vii­kon­lop­pu päättyi voit­toon Kos­ken­kor­vas­ta – katso ottelun ja per­jan­tain PattU -pelin jäl­ki­pe­lit vi­deol­ta

Kempeleen Kiri joutui täpärästi nöyrtymään raahelaisille, mutta Koskenkorva-pelistä jäi kotiin kolme pistettä.

Kempele. Säävälät Oy Areenalla käytiin sunnuntaina kamppailu tärkeistä pisteistä, kun Kempeleen Kiri kohtasi Koskenkorvan Urheilijat.

Voiton itselleen varmisti kauden tähän saakka tasapainoisimman ottelunsa pelannut KeKi. Ulkopelivirheet koituivat Kossun kohtaloksi.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta hyvin, kun ensin Matti Korhonen ja sitten Valtteri Kleemola onnistuivat viemään KeKin kahden juoksun johtoasemaan.

Kossu ei tästä paineita ottanut vaan tasoitti tilanteen Patrik Wahlstenin ja Miika Anttilan ottamattomilla lyönneillä.

Toisen vuoroparin alussa paikalle saapunut yleisö pääsi todistamaan Onni Määtän hienoa karkaamista. Koskenkorvan lukkarin Juho Hakomäen pitkään heittorumbaan kyllästynyt Määttä näytti etenemistaitojaan ja karkasi onnistuneesti kakkospesältä kolmoselle. Määttä pääsi pian tuulettamaan juoksua kotipesään, kun Matti Korhonen onnistui illan toisessa kotiutuksessaan.

Määtän vahva vire jatkui myös seuraavassa ulkovuorossa hänen onnistuessa heti vuoron alussa tekemään kentällä olleista etenijöistä kaksi nopeaa paloa. Kossu onnistui kahden palon tilanteessa järjestämään ajolähdön, mutta juoksuja ei syntynyt.

Kempele vahvisti johtoasemaansa jakson kolmannessa vuoroparissa, kun Matti Korhosen lyöntivuorolla sekä Aki Hanhela että Heikki Savikoski onnistuivat juoksun tuonnissa. Ensimmäistä kertaa ottelussa lyöntivuoroon päässyt Ossi Meriläinen kotiutti Jussi Korhosen ja vei KeKin 6 – 2 johtoasemaan. Lyöjäjokeri Wahlstenin lyöntivuorolla Kossun onnistui kaventaa tilanne 6 – 3.

Neljännessä vuoroparissa ei enää juoksuja nähty, joten ensimmäinen jakso päättyi KeKille lukemiin 6 – 3.

Koskenkorva aloitti toisen jakson vauhdikkaasti, kun numero kaksi hihassaan pelannut Veli-Pekka Yli-Hirvelä löi kolmospuolelta läpi ja kärkenä pelannut Otto Kauppinen siivitti vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kekiläisten onneksi kunnaria yrittänyt Yli-Hirvelä paloi kolmospesälle. Lisäjuoksuja ei syntynyt.

Kotijoukkue ei vieraiden johtoasemasta hätkähtänyt vaan siirtyi Marko Pelkosen ja Jonne Luhtavaaran lyöntivuoroilla 2 – 1 johtoon.

Toisessa vuoroparissa Kossun sisäpeli sakkasi, eikä sen onnistunut järjestää yhtään kolmostilannetta. KeKin sisävuorolla Pelkonen puhkaisi kolmossauman ja vei kotijoukkueen 4 – 1 johtoon, Jani Lassilan ja Määtän ollessa juoksujen tuojina. Seuraavaksi kolmossauman puhkaisi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti Kleemola, jolle kunnari oli jo kauden toinen. Kleemola sai toimia myös tuplajuoksun tuojana, kun Meriläisen lyönti karkasi Koskenkorvan pelaajan räpylästä ja siivitti kotijoukkueen 7 – 1 johtoon.

Kuuden juoksun takaa-ajoasemassa ollut Koskenkorva onnistui kolmannen aloittavalla kaventamaan tilannetta kahden juoksun verran Wahlstenin ja Juuso Vuorenmäen lyöntivuoroilla. KeKin sisävuorolla ei puolestaan juoksuja syntynyt.

Viimeiselle sisävuorolleen saapunut Kossu tarvitsi neljä juoksua jakson voittamiseen. Tasoitus näyttikin hetkellisesti olevan lähellä, kun Wahlsten kavensi tilanteen ensin 7 – 4 ja kahden palon tilanteessa Anttila toi vieraat vielä kahden juoksun päähän. Kolmas palo syntyi kuitenkin pian kavennuksen jälkeen ja Kempele vei toisen jakson lukemiin 7 – 5 ja koko ottelun 2 – 0, saalistaen samalla kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.

Ottelun palkitut olivat Kempeleen Marko Pelkonen ja Matti Korhonen sekä Koskenkorvan Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Juho Hakomäki.

Katso sunnuntain jälkipelit tästä:

Perjantaina Kempeleen Kirillä oli revanssin paikka paikallisvastustajaa Pattijoen Urheilijoita vastaan.

Molemmat joukkueet olivat parantaneet peliään edellisestä kohtaamisestaan. Ensimmäinen jakso sujui pitkälti Pattijoen komennossa, toinen jakso oli viimeiseen vuoroon saakka selvästi tasaisempi. Tapahtumarikkaan ottelun ratkaisua saatiin hakea aina kotiutuslyöntikisasta saakka.

Supervuoro alkoi jälkeen KeKin osalta hankalasti, sillä vaihtoyritykset eivät tuoneet tulosta. Vuoron sankariksi nousi Pekka Hepokangas, joka viimeisenä lyöjänä kotiutti Jussi Korhosen. Vierasjoukkue vastasi tähän omalla sisävuorollaan, kun lukkari Topi Kosonen onnistui kotiuttamaan Piispasen ja vei ottelun ratkaisun samalla kotiutuslyöntikisaan.

KeKi tarjosi heti kotiutuslyöntikisan aluksi kotiyleisölleen riemun aihetta, kun se onnistui peräti kolmessa kotiutuksessa. Jännitystä saatiin aikaan, kun Pattijoki tasoitti tilanteen omalla vuorollaan.

Toisella kierroksella KeKin kolmesta parista onnistui yksi, mikä sekin oli tiukassa ottelussa kova saavutus. Ottelun voitto kirjattiin kuitenkin Pattijoen nimiin, kun Kosonen onnistui kentän puhkaisussa kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti ja kotiutuslyöntikisa kirjattiin Pattijoen nimiin lukemin 4 – 5 ja koko ottelu 1 – 2k.

Kempeleen palkitut olivat kunnarin lyönyt Marko Pelkonen ja yhden juoksun tuonut kolmoskoppari Jussi Korhonen. Pattijoelta palkittiin historiaa tehnyt Sami Haapakoski ja ottelun ratkaissut Topi Kosonen.

Katso perjantain jälkipelit tästä:

Seuraavan kerran miesten superpesistä pelataan Säävälät Oy Areenalla perjantaina 17.7., kun Kempeleen Kiri kohtaa hallitsevan Suomen mestarin, Joensuun Mailan. Ottelu alkaa kello 18.