Kirin miehet koh­taa­vat tänään ko­ti­ken­täl­lä Pat­ti­joen – katso en­nak­ko­tun­nel­mat vi­deol­ta

Kempele

Kempeleen Kiri ja paikallisvastustaja Pattijoen Urheilijat kohtaavat tällä viikolla kaksi kertaa: tiistaina pelattiin Raahessa ja perjantaina Kempeleessä. Joukkueiden viime vuosien kohtaamiset ovat olleet tasaisia ja sähköisiä, kuten paikallisjoukkueiden välillä kuuluukin.

Tällä kaudella miesten Superpesis pelataan paikallislohkopainotuksella, eli Kempele, Raahe, Sotkamo ja Siilinjärvi pelaavat toisiaan vastaan peräti neljä kertaa. Pohjoislohkosta on povattu tasaista ja kovatasoista, eikä ennakkoarviot ole osoittautuneet vääriksi ensimmäisten ottelukierrosten aikana: Yksikään joukkueista ei ole vielä onnistunut voittamaan ottelua puhtaasti.

Pattijoen Urheilijat vahvistui viime kaudesta paluumuuttaja Sami Haapakoskella. Kymmenen kautta Vimpelin Vedossa pelannut Haapakoski oli huuhtomassa kultaa edellisellä visiitillään keltamustissa. Raahelaisten joukkue on Haapakosken ohella yksi sarjan kokeneimmista, mutta laskettu yhdeksi sarjan mestarisuosikeista.

Kempeleen Kirin Superpesiskausi alkoi yllätysvoitolla Sotkamon Jymystä. Keväällä pelinjohtajavaihdoksen kokenut KeKi osoitti heti ensimmäisessä pelissä pystyvänsä haastamaan tosissaan kaksi korkeammalle rankattua paikallislohkon joukkuetta.

Kotiavauksessa ensimmäisellä jaksolla jyrän alle jäänyt Siilinjärven Pesis muistutti kuitenkin pesäpallon jaksopelin hienoudesta ja vei kaksi pistettä Savoon. Laajalla rintamalla onnistunut KeKin sisäpelimylly osoitti pystyvänsä murskaavaan lyöntipeliin, kun kolme eri pelaajaa kiersi kunnarin ottelun ensimmäisellä jaksolla.

Video: Riku Karppinen

Äänestä kotiottelun parasta pelaajaa täältä!