Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kestävä kehitys Kem­pe­lees­sä

Niin maailmalla kuin kotimaassakin puhutaan paljon kestävästä kehityksestä. Kempele-sopimuksessa kestävää kehitystä ei ole nostettu selkeästi esiin. Nyt olisi sopiva aika tarttua haasteeseen ja pohtia, miten ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Arjen tasolla jokainen voi pohtia, tarvitseeko uusia tavaroita tai vaatteita. Hyväkuntoisten tavaroiden kierrätys on myös askel eteenpäin. Erilaiset sosiaalisen median ryhmät ovat helpottaneet kierrätystä perinteisten kirpputorien ohella. Jätteiden lajittelu on pieni murunen isossa kokonaisuudessa, mutta sen kautta jokainen voi tehdä jotain ympäristölle hyödyllistä.

Tarvitsemme asennekasvatusta niin kotona kuin kouluissakin. Esimerkillä vaikuttaminen on tätä päivää. Erilaisten kampanjojen avulla voidaan herätellä ihmisiä vähentämään ruokahävikkiä. Jätteiden lajittelu kannattaa aloittaa jo lapsesta lähtien. Niin kunnan kuin yritysten tiloissa lajittelua voidaan edistää tarjoamalla siistit ja näkyvät kierrätyspisteet jätteille.

Kempeleen Kokoomuksen valtuustoryhmä on tehnyt valtuustoaloitteen asian edistämiseksi Kempeleessä. Olipa Kempele sitten kaupunki tai kunta tulevaisuudessa, se voisi olla hitusen vihreämpi. Kaikille hyvä asuinympäristö tehdään yhdessä - vastuullisesti.