Mainos

Ke­sä­ai­ka lisää pu­he­lin­va­hin­ko­ja – muista suojata lait­tee­si asian­mu­kai­ses­ti

Tilastot kertovat karun totuuden: puhelimia rikkoutuu ylivoimaisesti eniten kesällä. Monet kalliit vahingot voisi kuitenkin välttää helposti.

-

Kesä ja lomakausi saa ihmiset ulkoilemaan enemmän, joka näkyy myös puhelinvahinkoja mittaavissa tilastoissa: vakuutusyhtiöt ja korjausliikkeet raportoivat heinä-elokuussa selkeän piikin puhelimien rikkoutumisessa. Monet vahingot olisivat kuitenkin vältettävissä laitteen oikeaoppisella suojaamisella. Kuoret.net on puhelimien suojakuoriin ja panssarilaseihin erikoistunut verkkokauppa, joka toimittaa suojatarvikkeet postilaatikkoosi muutamassa arkipäivässä.

Heinäkuu ykkösenä tilastoissa

Vakuutusyhtiö If kertoo heinäkuun olevan puhelimien rikkoutumistilastoissa ykkösenä. Puhelimia sekä rikkoutuu että varastetaan eniten loma-aikaan, kun ihmiset liikkuvat ulkona huomattavasti muita kuukausia enemmän. Puhelimien korvattavat vahingot ovat myös kallistuneet viime vuosina. Syynä tähän ovat yleistyneet OLED-näytöt ja niiden nostamat korjaushinnat sekä nuoremmille ostettavat kalliimmat puhelimet.

Puhelimelle tapahtuvista vaurioista on ykkösenä näytön lasin hajoaminen. Näyttöpaneelin päällä oleva lasi särkyy useimmin silloin, kun laite putoaa asfalttiin kulma edellä. Tämän päivän älypuhelimissa näytön lasi ulottuu yleensä aivan laitteen nurkkiin saakka, joka tekee lasista hyvin alttiin rikkoutumiselle. Erityisen herkkiä rikkoutumaan ovat kaarevilla näytöillä varustettujen puhelimien näytöt.

Kaikki kuoret eivät suojaa yhtä tehokkaasti

Puhelimen suojakuorissa on eroja, eivätkä kaikki kuoret ole suojausominaisuuksiltaan yhtä tehokkaita. Kaikkein tehokkain suoja on yleensä silikonikuori, joka ulottuu puhelimien nurkkien päälle myös hieman etupuolelta. Huonoin vaihtoehto on useimmiten kovamuovinen suojakuori, joka ei suojaa puhelinta joka puolelta. Kovamuovinen kuori myös lohkeaa helposti, jolloin suojausominaisuudet huononevat entisestään.

Vinkki: muista suojata laitteesi myös sisäisesti

Ulkoisilta vaurioilta on yksinkertaista suojautua suojakuorilla, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi puhelimesi tietoturvaa? Erityisen vakavasti puhelimen tietoturva-asiat on syytä ottaa matkustellessa – moni meistä käyttää reissussa avoimia WiFi-verkkoja huolettomasti, ymmärtämättä niiden todellisia uhkia. Avoin WiFi ilman VPN-yhteyttä on merkittävä tietoturvariski, ja voi pahimmillaan paljastaa lähes kaiken puhelimesi kautta kulkevan tietoliikenteen epärehellisille vakoilijoille.