Kem­pe­leen kun­nan­val­tuus­to te­hok­kaa­na: 28 mi­nuu­tis­sa yh­dek­sän kohdan esi­tys­lis­ta läpi

Kempele. Kunnanvaltuusto oli tehokas maanantai-iltana ja kävi asialistansa läpi 28 minuutissa valtuuston 1. varapuheenjohtaja Ahti Tahkolan (kesk.) johdolla.

Suurimpina asioina oli kahden hankkeen ja niiden kuntarahoitusosuuden hyväksyminen.

Ohjaamo Kempele -hankkeen pääkohderyhmä ovat 15-28 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset. Se tarjoaa koulutukseen ja työelämään siirtymiseen yhden luukun toimintamallia sekä matalankynnyksen henkilökohtaista neuvoa, tietoa, ohjausta ja tukea. Kaksivuotisella hankkeella pyritään kehittämiseen myös viranomaissektorin, kolmannen sektorin ja työnantajapuolen välistä yhteistyötä. Kunnan rahoitusosuus on vajaat 57 000 euroa kaikkiaan reilun 280 000 euron hankkeesta. Suurimman osan rahoituksesta antaa Euroopan sosiaalirahasto.

– Aluksi perustamme ohjausryhmän, mihin tulee myös nuorten aikuisten edustaja. Kartoitamme millaista palvelua tarvitaan. Ohjaamorahoituksia jaettiin Suomessa ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, joten hyviä esimerkkejä on jo olemassa joita voimme hyödyntää, nuorisopalvelujen päällikkö Sanna Tauriainen valotti.

Kestävän liikkumisen Kempele -hankkeessa puolestaan laaditaan kunnan työntekijöille liikkumissuunnitelma ja kootaan kestävän liikkumisen olosuhteiden edistämisen ohjekortit eri kiinteistöille. Kortteja hyödynnetään jatkossa ohjaamaan Kempeleessä noudatettavaa rakentamistapaa.

– Liikkumissuunitelmassa on mukana niin työpäivän aikainen liikkuminen kuin työmatkaliikkuminen. Tavoitteena on vähentää tulevaisuudessa matkakustannuksia ja samalla lisätä hyvinvointia, kunnallistekniikkapäällikkö Eelis Rankka kertoi.

Kunnan rahoitettavaksi jää reilut 6 000 euroa liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta saatavan 19 000 euron avustuksen jälkeen.

Kunta haki Traficomilta yhteensä vajaan 32 000 euron avustusta, mutta liikenne- ja viestintävirasto ei hyväksynyt mukaan kestävän liikkumisen liikennepuiston konseptia.

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti aloitteen virtuaalisen vesijumppalaitteen hankkimisesta Zimmariin. Se olisi lisäpalvelu asiakkaille, joille ohjatut vesijumppavuorot eivät sovi, he haluavat treenata yksin tai jotka haluavat lisää treeniaikaa.