Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kem­pe­leen kir­kon­ky­läl­le toi­mi­vat kou­lu­ti­lat, kh:n kes­kus­ta­lai­set jäsenet täh­den­tä­vät

Kempeleessä on laaja yksimielisyys, että Kirkonkylälle tarvitaan terveet ja toimivat tilat koululle ja päiväkodille. Nykyinen, useassa paikassa toimiva malli ei ole optimaalinen. Kirkonkylätaloksi nimetty hanke on kunnan historian suurin investointi, yli 40 miljoonaa euroa. Samaan aikaan aloitamme kuuden miljoonan euron vuositason talouden sopeutusohjelman. Jätti-investointi todennäköisesti ylittää myös valtuustokaudeksi sovitun Kempele-sopimuksen velkamäärän. On vastuullista katsoa kaikki vaihtoehdot, etenkin nyt korona-kriisin tuoman epävarmuuden oloissa.

Jostain syystä D-talon korjauskustannusta ei selvitetty koulutyöryhmän yli vuoden kestäneen työn aikana ja valiokuntakäsittelyissä. Muita selvityksiä on tehty, mutta vain koko talon purkaminen on ollut vaihtoehtona. Varmistutaan nyt, ettei pureta korjauskelpoista rakennusta. Kouluhan on kuitenkin koko ajan käytössä, toki siellä todettuja ongelmakohtiakin on.

Esityksen mukainen rakentaminen alkaisi vuoden kuluttua ja rakennuskokonaisuus olisi valmis vasta yli kolmen vuoden päästä eli elokuussa 2023. Ehdottomana tavoitteena on edelleen, että uudet terveet ja turvalliset tilat ovat käytössä lukukauden alkaessa 2023. Aikataulu kyllä mahdollistaa sen.

Toivomme todella, että lisäselvitys antaa lopullisen varmuuden tehdä oikea päätös. Kirkonkylän lapsille, nuorille, henkilökunnalle ja kuntalaisten käyttöön tullaan saamaan hyvät tilat monipuoliseen käyttöön.

Pyrimme osaltamme rehtiin ja faktoihin perustuvaan keskusteluun ja hyvään yhteistyöhön luottamushenkilöiden, viranhaltijoiden ja kuntalaisten kanssa.

Hyvää ja lämmintä kesää oppilaille, opettajille, vanhemmille ja kaikille kuntalaisille!

Kempeleen Keskustan kunnanhallituksen ryhmä
Antti Ollikainenkunnanhallituksen pj
Seppo Heikkilä
Kaisu Juvani
Petra Neitola
Arto Tahkola
Ahti Tahkolaresurssivaliokunnan pj
Ilpo Hettulapalveluvaliokunnan pj
Tarmo Turunenelinvoimavaliokunnan pj