Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

KeKi piti mes­ta­ri­suo­sik­kia ah­taal­la: "Toisen jakson lopetus har­mit­taa tyttöjä var­mas­ti"

Komennuksen lukkariksi saanut Maria Kaakinen onnistui syöttölautasen äärellä hyvin.

KeKi:n Senni Korhonen täräytti kunnarin tiistaina Sarkkirannassa.
KeKi:n Senni Korhonen täräytti kunnarin tiistaina Sarkkirannassa.
Kuva: Pekka Peura

Pesäpallo, Naisten Superpesis, KeKi–Kirittäret 0–2 (3–7, 2–6)

Kempeleen Kiri joutui heti kotiavauksessaan kovimpaan mahdolliseen paikkaan, kun hallitseva mestari Kirittäret saapui Sarkkirantaan. Pelinjohtajalegenda Jussi Viljasen johtamat jyväskyläläiset olivat ajoittain suurissa vaikeuksissa Kempeleen ulkokentän puristuksessa, mutta lopulta Kirittärien rutiini oli kotijoukkueelle liikaa.

Kotijoukkue haastoi ennakkosuosikkia läpi ottelun, mutta ratkaisupaikoissa jaksojen lopulla Kiri ei saanut peliä katkaistua.

– Saatiin kuitenkin nyt horjutettua ja haastettua Kirittäriä. Toinen jakso harmittaa enemmän kuin ensimmäinen. Nean (Lotvonen) kunnari avasi peliä loppumatsia varten, mutta toisen jakson lopetus harmittaa tyttöjä varmasti, Kempeleen pelinjohtaja Jarkko Kokko kertasi.

Ottelun jaksolukemat eivät kerro pelin koko kuvaa, sillä Kirittäret repi johtonsa viimeisten vuoroparien aikana molemmilla jaksoilla.

Suurena haasteena oli etenkin Maria Kaakisen ja Reetta Törmäsen johtaman nollatilanteen purku.

– Pari kertaa jouduttiin ottelussa tiukoille, sillä Kempele oli tänään hyvä. Toisella jaksolla meiltä todella ponnetonta kentällemenoa. Täytyy nostaa Ella Mäkelä meiltä vielä esille. Ratkaisupaikassa kylmänviileä lyönti kolmossaumasta ja voitto, Kirittärien ”Nalle” Viljanen kommentoi tapahtumia.

Tärkeitä pelaajia sivussa

Sarja-avauksen jäljiltä Kempeleeltä oli kaksi tärkeää palasta pienten loukkaantumisten takia sivussa. Roosa Törmäsen ja vakiolukkari Julia Kekäläisen poissaolot saatiin kuitenkin paikattua kiitettävästi.

Kirin parhaana palkittu Maria Kaakinen sai tietää olevansa syöttövuorossa peliä edeltävänä iltana.

– Itselleni ottelu oli positiivinen yllätys. Tolppa pysyi nollatilanteessa hyvin. Alkuun oli toki jännitystä ilmassa, mutta sitä vain yritti olla ajattelematta liikaa. Kutsun käydessä olen jatkossakin valmis syöttämään, mutta eiköhän Julia ole pian jo pelikunnossa.

Kempele pelaa seuraavan ottelunsa Siilinjärvellä 12. kesäkuuta.