Jehovan to­dis­ta­jien kon­ven­tit jär­jes­te­tään en­sim­mäis­tä kertaa ver­kos­sa – "Olemme huo­man­neet, että tär­kein­tä ei ole se, missä ko­koon­num­me fyy­si­ses­ti"

Rantalakeus. Ensimmäistä kertaa Jehovan todistajien konventtien historiassa tapahtumat siirretään suoratoistotekniikalla verkkoon. Seurakunnat, perheet ja konventteihin tulevat vieraat katsovat ohjelman heinä- ja elokuussa. Normaalisti konventteja järjestetään stadioneilla, messukeskuksissa ja muissa suurissa tiloissa.

Esimerkiksi Suomessa oli tarkoitus järjestää tänä kesänä suuri kansainvälinen konventti Helsingin Messukeskuksessa 19.–21. kesäkuuta. Tapahtumaan odotettiin noin 25 000 läsnäolijaa Suomesta ja useista muista maista. Konventti olisi ollut Suomen tämän vuoden suurimpia konferenssitapahtumia. Tapahtuma kuitenkin peruutettiin koronaviruspandemian vuoksi.

– Seurakunnat ovat pitäneet viikoittaisia kokouksiaan verkossa jo lähes neljän kuukauden ajan. Olemme huomanneet, että tärkeintä ei ole se, missä kokoonnumme fyysisesti vaan meitä yhdistävä hengellinen vakaumus. Tämä poikkeusaika on oikeastaan vain lähentänyt meitä toisiimme, kertoo Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen tiedotteessa.

Konventissa käsitellään muun muassa sitä, mitkä asiat edistävät iloa, miten perheet voivat olla onnellisempia ja miten ilon voi säilyttää vaikeina aikoina. Kaikki, jotka haluavat seurata ohjelmaa, voivat ottaa yhteyttä paikalliseen Jehovan todistajien seurakuntaan tai katsoa ohjelman suoraan jw.org-verkkosivustolta välilehden ”Kirjasto” alta. Konventtiohjelman katsominen on maksutonta.

Jehovan todistajat siirsivät viikoittaiset kokouksensa verkkoon jo maaliskuun alkupuolella, eikä valtakunnansaleilla ole sen jälkeen pidetty kokouksia. Myös Jehovan todistajien opetustyö esimerkiksi ihmisten ovilla ja julkisilla paikoilla on maaliskuusta lähtien ollut tilapäisesti keskeytyksissä. Sanomaa levitetään kuitenkin muilla tavoilla.

Konventteihin osallistuu joka vuosi monia, jotka eivät ole Jehovan todistajia. Aktiivisia Jehovan todistajia on koko maailmassa yli 8,6 miljoonaa, mutta vuoden 2019 konventeissa oli läsnä yli 14 miljoonaa henkilöä.

Tämän vuoden konventissa saatetaan hyvinkin tehdä läsnäolijaennätys, koska ohjelma on katsottavissa sadoilla kielillä ympäri maailman, arvioi Palonen.