Mainos

Huomaa hin­tae­ro no­peal­la tes­til­lä: Yli 10 % korolla hin­noi­tel­lut lainat voi nyt vaihtaa hal­vem­paan

Alkuvuodesta 2020 ja sitä aiemmin otetut lainat voi tällä hetkellä vaihtaa edullisempaan sopimukseen. Niiden nimelliskorko on usein yli 10 prosenttia, mitä kuluttajansuoja- ja korkokattolait eivät enää tällä hetkellä salli.

-

Mitä kuluttajan täytyy tietää lainoista vuonna 2021:

 • Vakuudettomien lainojen korkokatto rajattiin 51 %:iin vuonna 2013 (sis. nimellis- ja viitekoron)
 • Korkokatto madallettiin 20 prosenttiin syyskuussa 2019
 • Heinäkuussa 2020 voimaan astui väliaikainen korkokattolaki, joka rajasi nimelliskoron 10 prosenttiin
 • Väliaikainen korkokattolaki päättyi ensin 1.1.2021, mutta sen voimassaoloa jatkettiin syyskuun 2021 loppuun asti
 • Voit seurata täältä korkokattolain muutoksia

Väliaikaisen korkokattolain ansiosta Suomessa tuskin tulee olemaan pian uudestaan edullisempaa hetkeä etsiä uutta lainaa tai vaihtaa vanha lainasopimus edullisempaan.

Lainaa.comin kautta on mahdollista kilpailuttaa hetkessä kymmeniä keskenään kilpailevia pankkeja sekä rahoitusyhtiöitä, jonka ansiosta halvin laina löytyy hetkessä ja siihen vaihtaminen onnistuu suoraan netissä.

”Monet ymmärtävät lainojen kilpailutuksen tärkeyden hakiessaan lainaa, mutta uskomattoman usein jo otettua lainaa maksetaan mukisematta takaisin ilman säännöllistä kilpailuttamista. Jo olemassa olevan lainan kilpailuttamisessa ei voi muuta kuin voittaa ja nyt tuo voitto on lähes taattu, kun korkokatto on asetettu vain 10 prosenttiin.”, sanoo uuden kilpailutustuoteperheen perustajajäsen Antti Sundberg.

-

Miksi monet nykyistä lainoista ovat ylihintaisia?

Pikalainoilla on ongelmallinen historia Suomessa. Vuosituhannen vaihde aloitti mobiilikäyttäjien pikavippibuumin, jonka mukana tulleet kiskurikorot ja epäselvät maksusopimukset nostivat maksuongelmaisten määrän räjähtävään nousuun. Tähän Suomen valtio oli tuolloin varautunut erittäin huonosti. Mitä vuosia myöhemmin seurasi oli ensimmäinen iso muutos korkokattolakiin vuonna 2013, jolloin alle 2000 € lainan korko rajattiin 50 % nimelliskorkoon + 1 % viitekorko, eli 51 %.

Tätä lakia kuitenkin kierrettiin porsaanreikien kautta, muun muassa myymällä lainoja joustoluottoina tai limiitteinä, joissa oli 2000 € yläraja nostoille. Tätä ongelmaa paikattiin uudestaan vuonna 2019, jolloin nimelliskorko rajattiin kaikille lainoille 20 prosenttiin, eikä lainan muut vuosikulut saaneet enää ylittää 150 euroa vuodessa. Tämä oli tärkeä käännekohta vakuudettomien lainojen siirtymässä aidosti kuluttajaystävällisempään suuntaan.

-

Lainojen tarve kasvoi odotetusti suomalaisten keskuudessa koronapandemian tuomien ongelmien myötävaikutuksella. Tällä kertaa Suomen valtio päätti kuitenkin ottaa ohjat omiin käsiinsä totuttua nopeammin, astuttaen voimaan väliaikaisen korkokattolain, joka rajasi nimelliskoron 10 prosenttiin vuoden 2020 loppuun saakka. Väliaikaislaki sai jatkoa heti vuoden 2021 alussa saman vuoden syyskuun loppuun asti.

Lakimuutokset jättivät kuitenkin monille kuvan siitä, että olemassa olevat lainasopimukset joko muuttuvat automaattisesti uusien lakien mukaisiksi, tai että vanhat lainat on edelleen maksettava pois aikaisempien maksuehtojen mukaisesti.

Näin asia ei ole, vaan kuluttaja vaikuttaa asiaan itse. Jos lainaa on otettu esimerkiksi 20 % korolla vuonna 2020, sen voi vaihtaa halvempaan, enintään 10 prosentin korolla myönnettävään maksusopimukseen kilpailuttamalla lainan ensin ja ottamalla uuden lainan tilalle.

-

Lainaa.comin avulla lainan voi kilpailuttaa ja päivittää hetkessä

Väliaikaisen korkokaton tuomaa etua ei kannata vähätellä, jos haluaa päästä eroon ylihintaisesta lainasta tai löytää uuden ennätyshalvan lainan. Tätä etua voi käyttää hyödyksi 30.9.2021 saakka, jonka jälkeen hallitus arvioi tilannetta uudelleen, mutta tuolloin väliaikainen korkokatto tulee todennäköisesti tiensä päähän.

Lainaa.com lainojen yhdistäminen on todella kätevä keino leikata vanhan lainan hintalappua, sillä kaikki palvelun 40 yhteistyökumppania ovat kilpailutettavissa minuuteissa ilmaiseksi samalla hakemuksella.

Nyt saatavilla myös Finnveran takaamat yrityslainat

Lainaa.comin kautta voi nykyään kilpailuttaa myös yrityslainoja aina kahdeksaan miljoonaan euroon saakka, enintään kahden vuoden maksuajalla. Yrityslainoihin on myös mahdollista saada Suomen valtion erityisrahoitusyhtiön Finnveran takaus, jota on ollut mahdollista saada vuoden 2020 syyskuusta lähtien. Finnveran takaus tekee yrityslainan myöntämisestä paljon helpompaa ja sujuvampaa.

Uusi reilumpi tuoteperhe tuo avun arjen rahahuoliin

Uusi tuoteperhe etsii halvimmat lainat, sähkösopimukset ja vakuutukset kuluttajille – täysin ilmaiseksi.

Tuoteperheen palvelut:

Reiluus perustuu tuoteperheen ydinarvoihin

Ydinarvot toimivat perustana kaikille tuoteperheen kilpailutuspalveluille. Reilujen ydinarvojen lisäksi palvelut pyrkivät aina olemaan reiluja muissakin asioissa, joista hyvä esimerkki on se, että jokaisesta Lainaa.comin avulla otetusta lainasta istutetaan puu Suomeen (kampanjaehdot).

Ydinarvot:

 1. Säästäväisyys. Tärkein syy käyttää säästöpalvelua on ilmiselvä: rahan säästäminen! Rahan säästö onnistuu tekemällä mahdollisimman kattava kilpailutus luotettavien yritysten ja palveluntarjoajien kesken, joka on tuoteperheen ykkösprioriteetti.
 2. Maksuttomuus. Tuoteperheen palveluiden käyttö on 100 % ilmaista kaikille.
 3. Sitoutumattomuus. Kilpailutus tehdään ilman sitoumuksia, eli käyttäjä voi kieltäytyä kaikista tarjouksista.
 4. Rehellisyys. Reilumpi säästöpalvelu kertoo suoraan, millaisia tuotteita, palveluita tai yrityksiä kannattaa välttää. Tuoteperheen yhteistyökumppanit ovat korkean luottoluokituksen yrityksiä Suomessa.
 5. Puolueettomuus. Tuoteperheen yhteistyökumppanit antavat itse suoraan omat hintansa kilpailutuksen yhteydessä. Säästöpalvelut eivät laita yhtään ilmaa tarjousten väliin.
 6. Tehokkuus. Ilman tuoteperheen kaltaisia säästöpalveluja kattava hintakilpailutus vie huomattavasti aikaa, koska hinnat on pyydettävä yksitellen palveluntarjoajilta. Yksi hakemuslomake riittää kilpailuttamaan kaikki palveluntarjoajat kerralla, joka säästää aikaa parhaimmillaan jopa päiviä.

Tuoteperheen ylläpitäjä

Digitoimisto SEOSEON vastaa säästöpalveluiden kehityksestä ja ylläpidosta. Kaikissa palveluihin liittyvissä kysymyksissä yhteyttä voi ottaa suoraan palvelusivustojen kautta.